Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, με τον «Καλλικράτη» να βρίσκεται επίσημα στην ημερήσια διάταξη, όπου ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αναμένεται να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας. Βέβαιο θεωρείται ωστόσο ότι δεν θα μείνουν εκτός της συνεδρίασης οι σημαντικές χθεσινές εξελίξεις, μετά τη νέα υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο S&P και την ξέφρενη άνοδο των spread.

Ads

«Εγκρίνεται μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταφορά αρμοδιοτήτων που έχει γίνει ποτέ στην Αυτοδιοίκηση. Και στη σπουδαία αυτή αλλαγή προχωράμε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα» είπε χαρακτηριστικά χθες ο πρωθυπουργός ενώπιον της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας περιλαμβάνει 370 δήμους από 1.034, 13 αιρετές περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και 7 κρατικές περιφέρειες. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ωστόσο, με χθεσινή του επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών προειδοποίησε ότι «το σχέδιο “Καλλικράτης” θα αποτελέσει αιτία συγκρούσεων για όλους τους εργαζομένους». Ο «Καλλικράτης» και ο χάρτης των νέων δήμων θα τεθούν επί τάπητος στο συνέδριο που διοργανώνει η ΤΕΔΚΝΑ την Πέμπτη 29 Απριλίου στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Caravel.