Κάλεσμα στη κυβέρνηση και ειδικότερα στους υπουργούς Λούκα Κατσέλη και Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, για έναρξη του διαλόγου σχετικά με τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας.

Ads

Την ίδια στιγμή το 75% των ναυπηγείων Σκαραμαγκά φαίνεται να περνάει στα χέρια της εταιρείας Abu Dabi Mar και οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων φέρονται αποφασισμένοι να μην εκχωρήσουν τα δικαιώματα τους και να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.

Σημειώνεται ότι η πρόταση της εταιρείας Abu Dabi Mar για την εξαγορά του 75% των ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα σταλεί για αξιολόγηση στον ανεξάρτητο οίκο εκτιμήσεων Λαζάρ των ΗΠΑ, μια απόφαση που πάρθηκε ύστερα από την συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και του εκτελεστικού προέδρου της γερμανικής μητρικής εταιρείας των Ελληνικών Ναυπηγείων, ThyssenKrupp Marine.

Ads