Ενώπιον της Διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών θα βρεθεί για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες ο καθηγητής Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ads

Η διοικήτρια εγκαλεί τον καθηγητή, ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής των 29 λοιμωξιολόγων του Υπουργείου  Υγείας, επειδή χωρίς την έγκρισή της ο κ. Γώγος ενημέρωσε για τον κοροναϊό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Πελετίδη

Διαβάστε επίσης: Γώγος: Κλείσιμο μαγαζιών και χρήση μάσκας ενδεχομένως και σε όλη τη χώρα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας ζητά να ανακληθεί άμεσα η απολογία, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια που προκαλεί θυμηδία». «Καλεί σε απολογία για να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις τον Καθηγητή που είναι επιφορτισμένος με το καθήκον της ενημέρωσης αφού είναι Συντονιστής του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των περιστατικών κορωνοϊού και είναι μέλος της Ειδική Επιτροπής του ΕΟΔΥ», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας «βάζει πλάτη» εδώ και πολύ καιρό στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς παραμένει κενή η θέση του αναπληρωτή Διοικητή και τα καθήκοντα του εκτελεί ο καθηγητής κ. Γώγος.

Ads

«Καλεί σε απολογία έναν επιστήμονα που πολλές φορές αναγκάζεται να κάνει τον Διοικητή στο Νοσοκομείο του Ρίου παρά το επιβαρυμένο ιατρικό έργο. Το Νοσοκομείο του Ρίου δεν διαθέτει αναπληρωτή Διοικητή. Στις άδειες της Διοικήτριας χρέη Διοικητή κάνει εκ του νόμου ο κος Χ.Γώγος, ως Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές. Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει τι επιδιώκει, τι εξυπηρετεί η Διοικήτρια με την εν λόγω κατάπτυστη κλήση σε απολογία που επιβάλλεται να ανακληθεί άμεσα!», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.