Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 26χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να ασκήσει ο εισαγγελέας, σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Εγνατία, στο ύψος της «Καμάρας». Με κακουργηματική κατηγορία διώκεται και η 19χρονη συνοδηγός του 26χρονου που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο 26χρονος παραδόθηκε σήμερα το πρωί (εκτός αυτόφωρης διαδικασίας) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, συνοδεία δικηγόρου και κατέθεσε για το περιστατικό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ομολόγησε την πράξη του και υποστήριξε ότι εγκατέλειψε το σημείο της παράσυρσης επειδή φοβήθηκε, δεδομένου ότι ως μετανάστης δεν διαθέτει άδεια παραμονής στην Ελλάδα. «Ήταν λάθος μου το μετάνιωσα» φέρεται να κατέθεσε, προσθέτοντας ότι δεν είδε την 21χρονη και πως φρέναρε κάνοντας ελιγμό για να την αποφύγει.

Όπως διαπιστώθηκε, πράγματι, δεν διαθέτει άδεια παραμονής και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή του, ενώ αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για απολογία. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον ανακριτή εφόσον το κρίνει αναγκαίο.

Ads

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τον οδηγό βαραίνουν οι κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Η 19χρονη διώκεται με το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα). Η ίδια πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και κρατείται μέχρι να απολογηθεί.