Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο της Κρήτης

Ads

Το αυτοκίνητο του άτυχου ανθρώπου σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου. Την ίδια ώρα, αγνοείται η συνοδηγός του άτυχου άνδρα

Λίγη ώρα βροχής έφερε το χάος. Πλημμύρισαν ο οικισμός Μαδέ και η περιοχή της Αγίας Πελαγίας, με τους κατοίκους, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, να βρίσκονται σε απόγνωση και να εκφράζουν την οργή τους, θέτοντας ερωτήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι τρομερή δύσκολη, δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα, σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν ή κατέφυγαν σε πατάρια για να γλιτώσουν από τα νερά.

Ads

Εκτεταμένα προβλήματα εντοπίστηκαν και σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δύσκολη έως αδύνατη ήταν σε πολλά σημεία η κυκλοφορία.

Με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζιου, καλούνται οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου, ακόμη και στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα που έχουν καταγράφει κατολισθήσεις.

Την ίδια ώρα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου προειδοποιώντας για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Ενεργοποίηση 112. Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου . Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Ακολουθείτε οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Φωτογραφίες από την Eurokinissi

image

image

image

image