Περίπου 100 επιβάτες σε πτήση της Sky Express, πέταξαν υπό συνθήκες έντονης κακοκαιρίας από Λέσβο για Αθήνα, παρά το γεγονός ότι πτήσεις ακυρώθηκαν σε όλη τη χώρα, και πέρασαν έναν «Γολγοθά» μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ads

Η Ευδοκία Γ., μιλώντας στο tvxs, καταγγέλλει ότι «αφού άλλαξαν πολλές φορές την πτήση μας και, ενώ άλλες ακυρώθηκαν κανονικά, η δική μας τελικώς δεν ακυρώθηκε και αποφάσισαν να στείλουν αεροπλάνο στο νησί, επειδή εμείς ήμασταν σχεδόν 100 άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά, μωρά, ηλικιωμένοι και 5 άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια».

Η ίδια περιγράφει ότι όσο ήταν στο αεροδρόμιο και περίμεναν, βγήκε μια πρώτη ανακοίνωση ότι θα ενημερωθούν για την τύχη της πτήσης και στη συνέχεια, περίπου στις 22:30, με νέα ανακοίνωση ενημερώθηκαν ότι η πτήση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 23:30.

«Πετάξαμε μέσα στην καταιγίδα, προσπάθησε ο πιλότος να προσγειωθεί στην Αθήνα περίπου στη 1 τα ξημερώματα, αλλά λόγω πολύ έντονης κακοκαιρίας δεν τα κατάφερε και πήγε σε αεροδρόμιο της Μυκόνου. Πριν φτάσουμε στη Μύκονο, δεν είχαμε ενημέρωση για το πού πηγαίναμε, καταλάβαμε ότι ήμασταν πάνω απο την Αθήνα, επειδή όσο το αεροπλάνο κατέβαινε, ένα μωρό έκανε εμετό και η αεροσυνοδός έλεγε στους γονείς του “μην λύσετε την ζώνη και βάλτε το μωρό να κάνει εμετό στη σακούλα, γιατί είμαστε σε φάση προσγείωσης”. Όποτε εμείς έτσι ξέραμε ότι πάμε Αθήνα. Ενώ κατεβαίναμε, όμως, ξαφνικά κάνει στροφή, παίρνει ύψος και καταλαβαίνουμε ότι κάπου άλλου πάμε και όχι στην Αθήνα» περιέγραψε η Ευδοκία Γ.

Ads

Πρόσθεσε ότι όσο περίμεναν στη Μύκoνο «ήμασταν μέσα στο αεροπλάνο χωρίς air conditon και δεν μας έβγαλαν έξω. Δεν μας έδωσαν τίποτα να φάμε. Μόνο ένα μπουκάλι νερό και ποτηράκια έβγαλαν, έπειτα από απαίτηση του κόσμου».

Τελικά, όπως είπε, «ξαναπετάξαμε και φτάσαμε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στην Αθήνα. Προφανώς ούτε ενημέρωση για το τι συνθήκες θα βρούμε, ούτε για το ότι ίσως δεν φτάσουμε στην Αθήνα. Αλλά για να γλιτώσουν λεφτά, δεν ήθελαν να ακυρώσουν την πτήση και να πληρώσουν διαμονή, να ακυρώσουν άλλες πτήσεις της εταιρείας κλπ».

Σύμφωνα με την ίδια, αντίστοιχες συνθήκες συνάντησαν και επιβάτες πτήσης που θα έφευγε στις 18:00 από την Μυτιλήνη με προορισμό την Αθήνα. Η συγκεκριμένη πτήση ξεκίνησε τελικά στις 18:50, προσγειώθηκε στη Σαντορίνη στις 20:45, επειδή δεν μπορούσε στην Αθήνα  και τελικώς αναχώρησε από το νησί στις 23:00 για να φτάσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 00:35.