Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προκαλώντας ήδη αρκετά προβλήματα κυρίως στη Πάτρα και το Μεσολόγγι.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Ads

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε Πάτρα και Μεσολόγγι

Λόγω της βροχόπτωσης καταγράφηκε συσσώρευση υδάτων σε δρόμους της Πάτρας. Παράλληλα, χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Ρίο.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, η πρωινή καταιγίδα στην Πάτρα προκάλεσε πλημμύρες σε δρόμους του κέντρου αλλά και στις συνοικίες, με τα προβλήματα να είναι πολλά και σε πολλά σημεία.

Ο ποδηλατόδρομος στην παραλιακή ζώνη «εξαφανίστηκε» κάτω από το νερό της βροχής, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν γιατί δεν ήταν δυνατή η οδήγηση και οι καταστηματάρχες στην Αγίου Ανδρέου, την Ρήγα Φεραίου και αλλού προσπαθούσαν μάταια με τις σκούπες να κρατήσουν το νερό της βροχής έξω από τις επιχειρήσεις τους.

https://youtu.be/8WQoq-HPg7g?si=DpX9tjPE9HwRlEtZ

Στη λαχαναγορά επίσης πλημμύρισαν οι εγκαταστάσεις, ενώ σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Αρόη και στην Φιλίππου Ολυμπιάδος. Την ίδια ώρα, σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι κινδύνευσε γυναίκα στο Ρίο, καθώς εγκλωβίστηκε στη γέφυρα.

Συγκεκριμένα, ο δρόμος κάτω από τη γέφυρα είχε πλημμυρίσει μέσα σε δέκα λεπτά και μία γυναίκα οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της.


Τότε ένας άνδρας που ερχόταν πίσω της και είχε σταματήσει, κολύμπησε για να φθάσει κοντά της. Κατάφερε να απεγκλωβίσει τη γυναίκα, που ήταν σε κατάσταση πανικού.

Σημειώνεται ότι έχει κλείσει η Εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Ελαιώνα και η παλιά Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας λόγω κοτολίσθησης λάσπης στο οδόστρωμα από έντονη βροχόπτωση.

Παράλληλα, με εντολή του διαχειριστή υποδομής, τα δρομολόγια 1330 & 1331 (Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό) ακυρώνονται. Επίσης, λόγω της συγκέντρωσης υδάτων στη γραμμή, τα δρομολόγια 11306 & 11307 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Πάτρα – Άγιος Ανδρέας.

https://youtu.be/mGWouXVXUbs?si=v_HIJMJ2xfX1YT7Y

https://youtu.be/SStv-Ey7atw?si=J2YHlvL01GHV_vpE

Επίσης, δυνατές βροχές έπληξαν και το Μεσολόγγι, με δρόμους να πλημμυρίζουν.

https://youtu.be/uLTarrsUTuw?si=FtB86S_bHtIZ0uFC

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών – Πατρών και ακύρωση δρομολογίων της Hellenic Train

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο 161ο χλμ (Ελαιώνας) στο ρεύμα προς Αθήνα έχει διακοπή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ στην ίδια περιοχή στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Πατρών έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πούντας Καλαβρύτων, στο ύψος του Μέγα Σπηλαίου και στα δύο ρεύματα λόγω κατολίσθησης.

Επιπλέον, η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και με εντολή του διαχειριστή υποδομής, τα δρομολόγια 1330 & 1331 (Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό) ακυρώνονται.

Επίσης λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συγκέντρωσης υδάτων στη γραμμή, τα δρομολόγια 11306 & 11307 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Πάτρα – Άγιος Ανδρέας.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή και το Σάββατο με έντονα καιρικά φαινόμενα, όπου ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να τα αντιμετωπίσει.

Πρόγνωση για την Παρασκευή (2/11)

Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες βροχές, αναμένονται την Παρασκευή.

Ενώ θα υπάρξει σταδιακή επιδείνωση του καιρού αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο (04/11)

Όσον αφορά το Σάββατο, σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, γρήγορα όμως θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα επηρεάσουν και την ανατολική νησιωτική χώρα. Από αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά και βόρεια.