Έως την Παρασκευή αναμένεται να διαρκέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια σε πολλές περιοχές.

Ads

Συμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ,
ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • από αργά το απόγευμα της Πέμπτης στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου
  • από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

  • στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω)
  • στη Θεσσαλία (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700 μέτρα και πάνω)
  • στη δυτική και κεντρική Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 800-900 μέτρα και πάνω)
  • στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν στα 8 και τοπικά στα 9 μποφόρ.

Ads

Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • έως και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τις ανατολικές Κυκλάδες,
  • έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

Οι νότιοι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Δείτε Live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Χάος στην Αττική από τις ισχυρές καταιγίδες

Το πρωί της Πέμπτης η έντονη καταιγίδα που σημειώθηκε στην Αττική προκάλεσε χάος στους δρόμους οι οποίοι μετατράπηκαν σε ποτάμια δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις οδηγών και πεζών.

Πλημμύρες σημειώθηκαν σε νηπιαγωγεία στο κέντρο της Αθήνας, που βρίσκονται σε κοντέινερ. Άρον άρον απομακρύνθηκαν οι μικροί μαθητές και του 3ου Νηπιαγωγείου Καλλιθέας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το προαύλιο έχει γεμίσει με νερά γι’ αυτό και γονείς, με τη βοήθεια των δασκάλων και της πυροσβεστικής, τα απομάκρυναν για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε: Κακοκαιρία στην Αττική: «Ποτάμια» οι δρόμοι – «Βουνά» τα προβλήματα [Βίντεο]

Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΕΜΠ έδωσαν μάθημα με φακούς καθώς λόγω εισροής νερού από τη βροχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο αμφιθέατρο.

Παράλληλα, σε πολλές σχολές της Αθήνας οι φοιτητές δεν κατάφεραν να φτάσουν λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Διαβάστε: Με φακούς έδωσαν μάθημα οι φοιτητές στο Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΕΜΠ [Φωτο]

Τα  εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, για προληπτικούς λόγους, με απόφαση της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής.

Διαβάστε: Αττική: Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας ανακοίνωσε ο Πατούλης

Χιόνια σε πολλές περιοχές

Η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους περιοχών απ’ όπου αναμένεται να περάσει η κακοκαιρία.

Χιόνια έπεσαν σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να επιχειρούν ωστε να παραμείνουν οι δρόμου ανοικτοί.

Διαβάστε:Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα [Βίντεο]

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης έλαβαν μήνυμα και οι κάτοικοι στις περιοχές Τεγέα και Κορύθιο Αρκαδίας καλώντας τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις τις επόμενες ώρες.

Η ΕΛΑΣ συνιστά στους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν, θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ακολουθώντας τις οδηγίες των αστυνομικών της Τροχαίας, καθώς και άλλων συναρμόδιων Αρχών.