Αισθητή έκανε την εμφάνισή της η κακοκαιρία «Petar», με επίκεντρο το Ιόνιο αλλά και τη Δυτική Ελλάδα.

Ads

Συγκεκριμένα, βροχή και χαλάζι έπληξε την Κέρκυρα, όπου οι αρχές προχώρησαν και στην απεγκλωβισμό δέκα ατόμων από την παραλία Πόρτο Τιμόνι. Στην περιοχή της Κασσιόπης είχαμε διακοπή ρεύματος μετά από χαλαζόπτωση, ενώ στην Κεφαλονιά παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις.

Σε απεγκλωβισμό δέκα ατόμων προχώρησαν οι αρχές στην παραλία Πόρτο Τιμόνι στην Κέρκυρα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, λιμενικό σκάφος και ιδιώτες και τους μετέφεραν με ασφάλεια στην παραλία Αγίου Γεωργίου. Η περιοχή της Κασσιόπης είναι χωρίς ρεύμα αφού εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση.

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε στο Μεσολόγγι χωρίς ωστόσο να έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα στην περιοχή, αλλά και στα Σύβοτα.

Ads

Επίσης, προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες ορεινών Κοινοτήτων του Νομού Καρδίτσας.

Αντίστοιχο μήνυμα εστάλη σε κατοίκους και επισκέπτες της Ηπείρου, των Ιονίων Νησιών και της Αιτωλοακαρνανίας το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ισχυροί άνεμοι και βροχή σημειώθηκαν σε Καστοριά, στα ορεινά Γρεβενά και την περιοχή της Κοζάνης με το μήνυμα του 112 να φτάνει από νωρίς στους πολίτες.

Στην Κεφαλονιά σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Επίσης, διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από τα Διβαράτα στον Μύρτο λόγω φερτών υλικών σε διάφορα σημεία του οδοστρώματος. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία το συντομότερο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία φέρνει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

 

Πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα συνεχιστούν οι βροχές στη βόρεια και δυτική ΕλλάδαΓρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί, με την θερμοκρασία όμως σε πτώση, που θα γίνει πιο αισθητή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας με την σημαντική ενίσχυση των βοριάδων κυρίως στο Αιγαίο.

Την Κυριακή το πρωί θα είναι σε εξέλιξη βροχές σε δυτική Πελοπόννησο, παράλια δυτικής Ελλάδας, Μακεδονία και Θράκη που μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει ήλιο με τοπικές παροδικές νεφώσεις. Στο Ιόνιο και νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι στα 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο ασθενείς νότιοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση φτάνοντας τους 32 με 35 βαθμούς και μόνο στα κεντρικά μέχρι τους 37 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχει ήλιο με παροδικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι τοπικά μέχρι τα 5 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχει ήλιο με νεφώσεις και τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.