Η κακοκαιρία έχει αρχίσει την επέλαση της από το απόγευμα της Παρασκευής (19/4) από την χώρα, χτυπώντας με έντονα φαινόμενα την Θεσσαλία, ενώ από το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται ύφεση.

Ads

Συγκεκριμένα, καταιγίδες και χαλαζόπτωση σημειώνονταν το απόγευμα της Παρασκευής σε Νότιο και Ανατολικό Πήλιο, ενώ πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν και στην Καρδίτσα.


Επίσης, ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν στα νησιά των Βορείων Σποράδων, στη Σκιάθο και στη Σκόπελο, ενώ έβρεξε και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας αλλά και στην Αττική.

Νωρίτερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου για την κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/04/2024 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04/2024 στην περιοχή σας‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το 112 της Πολιτικής Προστασίας.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται στη Θεσσαλία όπου και συνεδριάζει το Συντονιστικό, ενώ ήδη στον Βόλο βρίσκονται σε ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όσο και του Δήμου Βόλου για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την αναμενόμενη κακοκαιρία.

Ο καιρός το Σάββατο (20-04-24)

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και και κατά τόπους η Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα).

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ. Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.