Η κακοκαιρία Genesis σαρώνει ήδη την χώρα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της.

Ads

Συγκεκριμένα, στην Αμφιλοχία, την Λάρισα, τον Βόλο, την Ξάνθη και την Πάτρα ήδη με την πρώτη βροχόπτωση έχουν προκληθεί πλημμύρες σε κεντρικούς δρόμους με αποτέλεσμα να δίνεται πολύ δύσκολη η μετακίνηση των πολιτών. Επιπλέον, αρκετές περιοχές έχουν μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί τις επόμενες ώρες τόσο στην Αττική όσο και στην Κεντρική Μακεδονία.

Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Genesis τα επόμενα 24ωρα

Ads

Σε νεότερη ενημέρωσή της, η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν προσεκτικοί και υπενθυμίζει τις περιοχές που θα συνεχίζει να επηρεάζει η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τους ισχυρούς ανέμους.

Η κακοκαιρία θα συνεχίσει να επηρεάζει την Παρασκευή 10 Ιουνίου έως και το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουνίου τις περιοχές: Κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου  θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σήμερα, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Στη συνέχεια φαινόμενα θα σημειωθούν στο σύνολο της χώρας με τα ισχυρότερα να αναμένονται στα βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Πίνδο όπου και υπάρχουν πιθανότητες χαλαζόπτωσης.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες από το πρωί έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Την Κυριακή την ανατολική ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στα νησιά του Ιονίου γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πορεία της κακοκαιρίας από το Windy.com:

Όλες οι εξελίξεις και βίντεο