Η κακοκαιρία«Ελπίς» σάρωσε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με συνεχή χιονόπτωση προκαλώντας προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αλλά και με την κυκλοφορία οχημάτων σε πολλές περιοχές.

Ads

Στην Εύβοια πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, ενώ παρά την προσπάθεια συνεργείων από την Δευτέρα για την αποκατάσταση των βλαβών η κατάσταση παραμένει δύσκολη καθώς αρκετά είναι τα σημεία που λόγω του χιονιού δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση τα συνεργεία.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης επεκτείνονται σε περιοχές των Δήμων Καρύστου, Κύμης-Αλιβερίου αλλά και στο δήμο Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας. Επίσης, παρατηρούνται και προβλήματα ύδρευσης σε κάποια χωριά της Εύβοιας. Πολλά από τα ορεινά χωριά δεν έχουν ρεύμα για περισσότερες από 24 ώρες.

Η χιονόπτωση ήταν πολύ έντονη τις προηγούμενες μέρες με το χιόνι να φτάνει του πενήντα πόντους σε πολλές περιοχές και έτσι να υπάρχει πρόβλημα με την μετακίνηση οχημάτων.

Αυτή την στιγμή έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε κάποιες από τις περιοχές που έμειναν χθες για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ η προσπάθεια των συνεργείων συνεχίζεται για να φτάσουν και στα πιο δύσβατα σημεία ώστε να αποκατασταθούν οι υπόλοιπες βλάβες. Σημειώνεται ότι με βάση την τελευταία ενημέρωση το μεσημέρι της Τρίτης, στην Εύβοια εντοπίζονται βλάβες σε 6 οικισμούς στo Βόρειο τμήμα του νησιού και περί τους 15 οικισμούς στο Νότιο. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το βράδυ.

Ads

Ο περιφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά «Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε συνεργασία με δήμους αστυνομία πυροσβεστική. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Παράκληση να έχουμε αλυσίδες και να μετακινούμαστε μόνο όταν και όπου είναι απαραίτητο».

Σημειώνεται ότι η Εύβοια δεν βρισκόταν στις περιοχές που ανακοινώθηκε γενική αργία και την Τετάρτη, καθώς οι πρώτες περιοχές που ανακοινώθηκαν ήταν η Αττική, η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Ωστόσο, το μεσημέρι της Τρίτης υπήρξε κινητοποίηση και προστέθηκε και η Εύβοια στις περιοχές που θα επεκταθεί εκ νέου η αργία.