Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Βόλος βιώνει ακόμη μία καταστροφή αυτή την φορά από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias, ενώ ακόμη δεν έχει καταφέρει να επανέλθει από τις πλημμύρες που  προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ads

Το βράδυ της Τετάρτης (27/9) ξεκίνησαν τα έντονα φαινόμενα και για ακόμη μία φορά η περιοχή έμεινε χωρίς ύδρευση και ηλεκτροδότηση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης (28/9) δέχθηκε περισσότερες από 1.200 κλήσεις για βοήθεια.

Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας

Επιπλέον, οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας Elias προκάλεσαν την υπερχείλιση του χειμάρρου Κραυσίδωνα για δεύτερη φορά τις τελευταίες 20 ημέρες.

Ads

Ο χείμαρρος «έσπασε» αρχικά στην περιοχή Οξυγόνο, μετά την οδό Μακρυγιάννη αλλά και στη γέφυρα του ΟΣΕ, όπου ξήλωσε τις γραμμές και σχεδόν διέλυσε τη γέφυρα.

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και από έναν άλλο χείμαρρο στα ανατολικά του Βόλου, τον Άναυρο, που υπερχείλισε σε σημείο κοντά στην οδό Αγίου Δημητρίου και τα νερά κατέκλυσαν τις χαμηλότερες περιοχές της Νέας Δημητριάδας.

Επιπλέον, σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και άλλοι χώροι του, ευτυχώς όχι τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την απάντληση των υδάτων.

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται και στον Περιφερειακό του Βόλου, όπου στην αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού έχει κλείσει ο δρόμος, όπως και στο ύψος του Καραγάτς, από τις τεράστιες ποσότητες λάσπης, που έχουν εξαπλωθεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου από το ρέμα Ματσάγγου στην Αγριά.

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων που «κατέβασαν» στη θάλασσα χιλιάδες τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές.

Μεγάλο το μέγεθος καταστροφής στην Αγριά

Στην Αγριά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έχουν καταστραφεί όλοι οι δρόμοι, πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει, επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο έχουν καταστραφεί, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα, το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές. Ίδιο σκηνικό και στα Άνω και Κάτω Λεχώνια, όπως και στα Πλατανίδια.

Αντίστοιχες εικόνες και στα δυτικά προάστια του Βόλου, με καταστροφές στις Αλυκές, τα Πευκάκια, την Κριθαριά, τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών και το Μάραθο.

Στις Αλυκές έσπασαν χείμαρροι και πολλά σπίτια πλημμύρισαν και παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και οικιακός εξοπλισμός.

Καταστροφές έχουμε επίσης στη Μακρυνίτσα, η οποία είναι επίσης αποκλεισμένη οδικά.

Τέλος, τα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Βόλου-Βελεστίνου που είχαν κλείσει όπως ο δρόμος προς Μικροθήβες, ξαναδόθηκαν στην κυκλοφορία ενώ τα σχολεία σε όλη την Μαγνησία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο.

«Τα έχει διαλύσει όλα, η κατάσταση είναι τραγική»

«Τα έχει διαλύσει όλα, η κατάσταση είναι τραγική, το ρεύμα ήρθε πριν από λίγο, ενώ νερό δεν έχουμε» δήλωσε πριν από λίγο στο GRTimes.gr ο Βασίλης Καραουλάνης αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Ο ίδιος, από το προφίλ του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενημερώνει τους ξενοδόχους, πως όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν πελάτες από ξενοδοχεία που έχουν πλημμυρίσει και έχουν υποστεί ζημιές, να επικοινωνούν μαζί του. «Δεν έχουμε και σταθερά τηλέφωνα, το Ίντερνετ μια έρχεται, μια χάνεται, δεν υπάρχει εύκολη επικοινωνία» προσθέτει.