Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που μετρά ήδη έναν νεκρό, έναν αγνοούμενο και πολλές υλικές καταστροφές έχει προκαλέσει πλημμύρες και στην Εύβοια.

Ads

Όπως αναφέρει το evima, τα πιο μεγάλα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην Κύμη και σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας, καθώς, όπως σημείωσαν κάτοικοι της περιοχής έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Αιτία οι δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε ποταμιά από την ορμή του νερού.

«Δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας, η Κύμη έχει μετατραπεί σε ένα ποτάμι. Οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, επικρατεί ένα χάος από την ισχυρή κακοκαιρία», δήλωσε κάτοικος της Κύμης, η οποία έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της.

Η κατάσταση είναι ίδια και στο Αλιβέρι, όπου και εκεί λόγω της έντασης του νερού οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό με αποτέλεσμα να σταματήσει η κίνηση. Το νερό κάλυψε τον δρόμο ενώ κλήθηκε η Πυροσβεστική για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των οδηγών.

Ads

https://youtu.be/vogbwFONYh0?si=q7aKfy3J2J5NssY7

Στη συνέχεια, ο δρόμος δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία, αφού συνεργεία της ΔΕΥΑΚΑ του δήμου Κύμης Αλιβερίου άνοιξαν τον δρόμο απομακρύνοντας τα νερά.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε το κέντρο του Αλιβερίου έχει μείνει χωρίς ρεύμα.