Συνεχίζεται το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από την χώρα όπου έχει προκαλέσει τον θάνατο δύο ατόμων και έχει αφήσει πίσω του εικόνες «Αποκάλυψης».

Ads

Σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε στην περιοχή Παλτσή Μαγνησίας, ανεβάζοντας σε δύο τους νεκρούς από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στην Μαγνησία.

Την γυναίκα ηλικίας περίπου 85 ετών αναζητούσαν η αστυνομία και η πυροσβεστική τις τελευταίες ώρες μετά τη θεομηνία στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό, στην ίδια περιοχή αγνοούνται δυο άνδρες ηλικίας 85 και 87 ετών.

Η κακοκαιρία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με καταιγίδες, κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους, έχοντας προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα.

Ads

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της Π.Ε. Λάρισας. Έντονα είναι τα φαινόμενα και στην Σκιάθο.

https://youtu.be/lvKM2oXftns?si=3hrOEheVWl3WQJNj

Επιπλέον από το πρωί της Τετάρτης (6/9) η κακοκαιρία έχει «χτυπήσει» Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο και Εύβοια.

Επιπλέον, μήνυμα εστάλη μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Δομοκού Φθιώτιδας το πρωί της Τετάρτης, ειδοποιώντας τους ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο δήμο Δομοκού λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Το μήνυμα αναφέρει: «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Δήμο Δομοκού Φθιώτιδας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Live η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Την Τρίτη (6/9) ένας άνδρας καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του και ανασύρθηκε λίγες ώρες μετά νεκρός. Επιπλέον, από την Τρίτη αγνοείται και ένας 42χρονος στον Βόλο.

 

Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε από τα ορμητικά νερά του ποταμού με αποτέλεσμα να εκκενωθεί προληπτικά το συγκεκριμένο σημείο του ιδρύματος.

Είκοσι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική της πόλης, 10 άτομα διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Βόλου, ενώ 64 σε ασφαλή πτέρυγα του γηροκομείου.

Εκκενώθηκε ακόμη το Κέντρο Υγείας Αγαλαστής, ενώ, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Μαγνησίας παρατείνοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλο το νομό. Προβλήματα καταγράφονται και στην Εθνική Οδό Βόλου – Λάρισας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος και νερού σε όλη την Μαγνησία, με προβλήματα να εντοπίζονται και στις επικοινωνίες.

Συνολικά 1196 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Την Τετάρτη οι εικόνες από την Μαγνησία όπως στην περιοχή του Βόλου και το Πήλιο είναι αποκαρδιωτικές με ολόκληρους δρόμους να έχουν καταρρεύσει, ενώ η βροχόπτωση συνεχίζει ασθενέστερα, αλλά με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης να δείχνει ότι τα φαινόμενα θα ενταθούν μετά το απόγευμα.

 

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Κακοκαιρία Daniel / Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Πώς θα κινηθεί το σφοδρό μέτωπο τις επόμενες ώρες

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε με μηνύματα του 112 που εστάλησαν στους κατοίκους της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, ενώ, μήνυμα του 112 για περιορισμό μετακινήσεων λόγω της Κακοκαιρίας Daniel, έλαβαν και οι κάτοικοι της Αττικής, το πρωί της Τετάρτης, το οποίο τελικά αποδείχθηκε γκάφα, αφού αφορούσε τα Μέθανα και την Τροιζήνα.

⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

📌 #Μέθανα #Τροιζήνα

🆘 Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) στην περιοχή σας

❗Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/mbLpAekqgN

— 112 Greece (@112Greece) September 6, 2023

Ειδικότερα τα μηνύματα ανέφεραν «Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο νομό Καρδίτσας και στην ευρύτερη περιοχή Φαρσάλων λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας κινείται προς Πελοπόννησο και Κρήτη, ενώ για τις επόμενες τουλάχιστον 24 ώρες οι βροχές θα συνεχιστούν στις ήδη πληγείσες περιοχές.

Κακοκαιρία Daniel / Κυκλοφοριακό χάος στην Πειραιώς – Κλειστή και στα δύο ρεύματα

Στην Αττική η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς έκλεισε η κυκλοφορία στην Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 11 λόγω συσσώρευσης υδάτων υπήρξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Πειραιώς στο ύψος της συμβολής με την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα.

Κακοκαιρία Daniel / Ποιες περιοχές κινδυνεύουν τις επόμενες ώρες

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε για το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Τετάρτης (6/9).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, καθώς η κακοκαιρία Daniel που ήδη από τη Δευτέρα 04-09-2023 προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, θα συνεχιστεί έως και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 07-09-2023.

Πιο αναλυτικά:

α) Σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια). Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.