Υπέρ του αιτήματος ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για πλήρη διευρεύνηση της υπόθεσης  Φουρθιώτη  τάχθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης, καλώντας τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να δώσει απαντήσεις για την αστυνομική προστασία και το υπ. Εργασίας για τις καταγγελίες περί εξαπάτησης του δημοσίου.

Ads

«Ορθώς το έφερε η αντιπολίτευση το θέμα στη Βουλή. Περιμένω και κι εγώ να ακούσω τις απαντήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμα ότι είτε αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας είτε με πρωτοβουλία της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας θα πρέπει να διερευνηθούν και οι καταγγελίες για την προσπάθεια του Μένιου Φρουρθιώτη να εξαπατήσει το δημόσιο και να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το πρόγραμμα Συν-Εργασία.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ακόμα ότι περιμένει απαντήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον αριθμό των αστυνομικών και τα μέσα που είχαν διατεθεί για την προστασία του Μένιου Φουρθιώτη αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί πως επρόκειτο για ακατανόητη και χαριστική προστασία.

Ads

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στις καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση για την εισβολή του Μένιου Φουρθιώτη με μπράβους στο γραφείο του στο υπουργείο Εργασίας όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του παρουσιαστή στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, είπε ότι δεν του έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο όπως και στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών όλων των παρατάξεων.

Παράλληλα ο Νικήτας Κακλαμάνης στάθηκε στο πλευρό του Γιάννη Βρούτση που δέχεται σφοδρά εσωκομματικά πυρά και έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του Μαξίμου γιατί επέλεξε να μιλήσει στο Documento και όχι σε κάποιο φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση ΜΜΕ. Όπως είπε ο βουλευτής την ΝΔ, πιστεύει ότι ο Γιάννης Βρούτσης επέλεξε αυτή την εφημερίδα γιατί είχε ως κύριο θέμα την υπόθεση Φουρθιώτη.

Επισημάνσεις και για τα self test

Επίσης ο Νικήτας Κακλαμάνης, κόντρα στους πανηγυρικούς τόνους της κυβέρνησης για τα self test και τα εμβόλια, επισήμανε, συμφωνώντας με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, πως το σημαντικότερο εργαλείο για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της πανδημίας είναι τα rapid και τα μοριακά τεστ και κυρίως τα δεύτερα. 

«Τα τεστ είναι το σημαντικό. Μόνο του εμβόλιο δεν είναι βασικό και τα self test είναι υποβοηθητικά. Τα μοριακά τεστ είναι τα σημαντικά», σημείωσε ο κ. Αρβανίτης, με τον κ. Κακλαμάνη να παίρνει το λόγο και να τονίζει: «θα συμφωνήσω με τον Κώστα Αρβανίτη, το εμβόλιο είναι το “θεραπευτικό” κόμματι εντός εισαγωγικών, γιατί δεν είναι φάρμακο. Πράγματι τα τεστ είναι το σημαντικό εργαλείο για την πρόληψη της επιδημίας. Τα self test είναι συμπληρωματικό μέτρο, είναι σωστό, αλλά συμπληρωματικό μέτρο των κανονικών τεστ, είτε των rapid, είτε πολύ περισσότερο των μοριακών».

Συνεχίζοντας εξέφρασε και την ανησυχία του για την αξιοπιστία των self tests, υπογραμμίζοντας πως το δημόσιο σύστημα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για άμεση διεξαγωγή χιλιάδων μοριακών τεστ, ώστε να επιβεβαιωθούν τα ενδεχομένως ψευδή αποτελέσματα των self test. 

«Ελπίζω ότι το δημόσιο σύστημα στον εργαστηριακό του τομέα είναι προετοιμασμένο για όσους βρεθούν θετικοί. Το self test έχει μεγάλη απόκλιση και κίνδυνο ψευδούς θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος, έτσι σε περίπτωση που βγει θετικό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί αυτό μετά με μοριακό έλεγχο, ο οποίος θα πραγματοποιείται δωρεάν. Και εκτιμώ ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε ενώπιον χιλιάδων, δεκάδων χιλιάδων, τέτοιων θετικών ψευδών τεστ που θα πρέπει να πάνε αυτοί στα δημόσια νοσοκομεία και να κάνουν μοριακό έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.