Στοιχεία για νέα υπόθεση που θα έρθει στο φως της δημοσιότητας είπε πως διαθέτει ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος τόνισε πως αντιμέτωπες με τον ίδιο εφιάλτη με αυτόν της Σοφίας Μπεκατώρου έχουν έλθει και άλλες κοπέλες. Εάν κάποιος ψάξει τα πάντα στην Ομοσπονδία, θα βρει πολλά περισσότερα – περισσότερα κι απ’ όσα γνωρίζουν οι αθλητές, σημείωσε.

Ads

Από την πλευρά τις η Σοφία Μπεκατώρου σε ευχαριστήρια ανάρτησή της για την υποστήριξη και συμπαράσταση που έχει λάβει μετά τις αποκαλύψεις της, τόνισε πως η προσωπική της περιπέτεια «δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα». «Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ», τόνισε. «Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού», επισήμανε η κ. Μπεκατώρου. 

Επίσης η Σοφία Μπεκατώρου στις πρώτες επίσημες δηλώσεις της μετά τις καταγγελίες για το βιασμό της απο τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδη Αδαμόπουλο, έστειλε το δικό της μήνυμα προς τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης. «Δεν ήταν καθόλου εύκολο να βγω και να μιλήσω», είπε η Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε: «δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που κακοποιήθηκε». Απευθύνοντας έκκληση σε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, τόνισε: «Σπάστε την σιωπή και μιλήστε […] Έχουμε όλοι την δύναμη να βγούμε νικητές και να κάνουμε νέο ξεκίνημα».

Ο Νίκος Κακλαμανάκης, σε άλλη συνέντευξή του στο Mega, σημείωσε ακόμη πως έχει στη διάθεσή του στοιχεία για νέα υπόθεση που θα έλθει στο φως της δημοσιότητας και προανήγγειλε όσα θα επακολουθήσουν: «Αυτά που έχουμε αναγγείλει είναι λίγο-πολύ γνωστά. Υπάρχει εισαγγελική έρευνα, για την οποία έχουμε δώσει ό,τι στοιχεία έχουμε. Υπάρχουν στοιχεία που καταθέτουμε σε ένα φιλμ 20 λεπτών. Η Ομοσπονδία επιδιώκει συσκότιση αλλά αυτό δε θα περάσει. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να πάμε μέχρι το τέλος».

Τόνισε, δε, πως «δυστυχώς για εμάς, τα όσα είπα στη Βουλή περί γενικότερες διαφθοράς στην Ομοσπονδία και κατάχρηση εξουσίας, αποδεικνύονται καθημερινά. Όταν οι άνθρωποι αυτοί έχουν επί 30 χρόνια το ακαταλόγιστο, θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Ήλπιζα τα όσα είπα στη Βουλή να ήταν η αρχή για όλους τους αθλητές. Ήταν τελικά και για τη Σοφία, και δυστυχώς δικαιώνομαι». «Η ίδια κλίκα ανθρώπων έχει φτάσει στο σημείο, όχι απλά προκλητικά να δημιουργούν προβλήματα στους αθλητές, αλλά μέσα από τη συμπεριφορά τους που φτάνει μέχρι τις ύβρεις. Φτάνουν να περιφρονούν και τον ίδιο τον εισαγγελέα.Ισχυρίζονται ότι το βίντεο που κινητοποίησα στον εισαγγελέα ήταν ταξιδιωτικού περιεχομένου. Που μίλησαν οχτώ αθλητές που έχουν καταθέσει τον αγώνα και τον πόνο τους», προσέθεσε.

Ads

Υπενθυμίζεται πως μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, οι καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας, δημιουργώντας ένα ελληνικό κίνημα «MeToo». Οι αθλήτριες, η μία μετά την άλλη, σπάνε τη σιωπή τους με τις Μάνια Μπίκοφ και Ραμπέα Ιατρίδου έκαναν τις δικές τους αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που υπέστησαν. Σε ανάλογες αποκαλύψεις προχώρησε και η Μαρίνα Ψυχογιού, επίσης από τον χώρο της ιστιοπλοϊας με θύτη και πάλι έναν παράγοντα της Ομοσπονδίας. Τη δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης αποκάλυψε και η Ολυμπιονίκης Νίκη Μπακογιάννη, με το «κύμα» καταγγελιών να θυμίζει ένα ελληνικό #metoo, το κίνημα που είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο σεξουαλικών κακοποιήσεων στο Χόλιγουντ, που ξεκίνησαν από τις αποκαλύψεις για τη δράση του παραγωγού ταινιών Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Νίκος Κακλαμανάκης: Έχω δεχτεί απειλές και για τη ζωή μου

«Έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου το 1999 και το 2018. Το πρώτο αφορούσε σε καταγγελία που είχα κάνει για διασπάθιση δημόσιου χρήματος που γινόταν εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004 και το 2018 γιατί είδα κάτι που δεν έπρεπε και αφορά σε περίπτωση παραδοπιστίας.Δεν θα πω παραπάνω για τη δεύτερη περίπτωση, εμπλέκονται ένοπλες δυνάμεις. Όταν θα έχω έτοιμο το βίντεο θα μπούμε σε λεπτομέρειες», αποκάλυψε ο Νίκος Κλαμανακης. «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν για τη Σοφία Μπεκατώρου. Πρόσφατα έχουν εφεύρει την κωλοτούμπα. Όλα αυτά έχουν ξεπεράσει και την ηθική», τόνισε ο Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε: 

«Είναι ένας στενός κύκλος ανθρώπων που έχουν την εκτελεστική εξουσία. Οι άλλοι αδυνατώ να πιστέψω ότι δε γνωρίζουν. Δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι δεν άκουσε, δεν είδε, δεν κατάλαβε. Εμείς πρέπει να έχουμε ψυχική ηρεμία, ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δυστυχώς δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους αθλητές όλου του κόσμου. Είχαμε πόλεμο εσωτερικό.Οι αθλητές που μίλησαν για όλο αυτά στο βίντεο που κυκλοφόρησε, ήταν η ελίτ. Τον κύριο που καταγγέλλει η κ. Μπεκατώρου τον γνώριζα. Ήξερα ότι είναι ένας άνθρωπος που επιβάλλει».