Αρνητική είναι εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής για το άρθρο 15 παράγραφος 2, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά πως -με βάση αυτή- η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων οδηγείται σε διάλυση.

Ads

Η ερμηνεία που δίνει το Επιστημονικό Συμβούλιο, είναι ότι για να υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα, χρειάζονται τουλάχιστον 5 βουλευτές που να έχουν εκλεγεί το ίδιο κόμμα.

Η τελική απόφαση – καθώς το Επιστημονικό Συμβούλιο απλώς εκφέρει γνώμη – θα ληφθεί αύριο, Παρασκευή, στις 9:30 το πρωί, οπότε και συνέρχεται εκτάκτως η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως προς την έξοδο από τους ΑΝΕΛ βρίσκεται ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, στον οποίο απηύθυνε σχετικό τελεσίγραφο ο Πάνος Καμμένος, ενώ ακόμη και σε περίπτωση παραίτησής του την έδρα παίρνει ο Τέρενς Κουίκ, που βρίσκεται εδώ κι αρκετό καιρό εκτός το μέχρι πρότινος συγκυβερνώντος κόμματος.

Ads

Καμμένος: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων

«Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων» σχολίασε μέσω twitter μετά από αυτή την εξέλιξη ο Πάνος Καμμένος.