Για καύσωνα διαρκείας προ των πυλών προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, με τον υδράργυρο να πλησιάζει σήμερα Σάββαρο, 8 Ιουλίου, τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ads

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Πλώρα Ηρακλείου και ήταν ίση με 36.9 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα Σάββαρο, 8 Ιουλίου.

Ads

Ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να γίνει ακόμα πιο ζεστός από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα ξεκινήσει καύσωνας διαρκείας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα των μετεωρολόγων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, από βδομάδα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει φτάνοντας την Τετάρτη (12/7) σε συνθήκες καύσωνα. Μάλιστα, αναμένεται να ανέβουν αρκετά και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, πράγμα που σημαίνει ότι στις 9 το βράδυ δεν αποκλείεται μια περιοχή να έχει 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (12/7), ο υδράργυρος, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα φτάσει για πρώτη φορά φέτος τους 39 βαθμούς Κελσίου.