Περιορίζονται βαθμιαία σήμερα, Δευτέρα (26/2), τα έντονα φαινόμενα στην ανατολική νησιωτική χώρα, επηρεάζοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και από το πρωί της Τρίτης (27/2) θα εξασθενήσουν, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ.

Ads

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Τη Δευτέρα (26-02-24) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα), τις ανατολικές Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
  • Την Τρίτη (27-02-24) τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια απόψε Ζάκυνθος και Κεφαλονια

Την ίδια στιγμή, δεμένα στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς θα μείνουν τα πλοία, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ads

Αναλυτικότερα, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη στις 18:30, από Πόρο Κεφαλονιάς προς Κυλλήνη στις 19:00, από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο στις 20:30 και από Κυλλήνη προς Πόρο στις 21:15.

Πρόγνωση για την Τρίτη 27/2

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νότια τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων θα είναι κατά τόπους ισχυρά, γρήγορα στα νοτιοανατολικά θα εξασθενήσουν και στα υπόλοιπα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 18 και κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.