Αποπνικτική θα είναι η ατμόσφαιρα τις επόμενες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς πέρα από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς, θα υπάρχει και μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Ads

Αναλυτικότερα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr σε ενημέρωσή του την Τετάρτη, επισημαίνει πώς ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα επικρατήσει στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων στη μέση τροπόσφαιρα και νοτίων ανέμων κοντά στο έδαφος. Η συγκεκριμένη κίνηση των ατμοσφαιρικών αερίων μαζών θα συνοδευτεί από σημαντική μεταφορά ατμοσφαιρικής σκόνης από την Αφρική η οποία θα διατηρηθεί καθ’ όλο το υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η συγκέντρωση σκόνης στην κατώτερη ατμόσφαιρα (με βαθύ κόκκινο σημειώνονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις) καθώς και ο επιφανειακός άνεμος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα υψηλής ανάλυσης DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, έως και το Μέγα Σάββατο (01/05).

«Καλοκαιρινές» θερμοκρασίες

Ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα το Εθνικό Αστεροσκοπείο, από τη Μ. Πέμπτη 29/04 οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς, ενώ το διήμερο Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Ads