Βροχές και τοπικές καταιγίδες τις αναμένονται τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα βόρεια πεδινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το Meteo.gr.

Ads

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Πεδινά τμήματα θα επηρεαστούν κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34-36, στη Θεσσαλία από 15 έως 37-38 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 34-35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 36-38 βαθμούς, στα Επτάνησα από 18 έως 34 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Ads

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

 

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 με 37 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 και στην Κρήτη έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 37 με 38 κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.