Υπό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε στο Σχηματάρι το πρωί της Δευτέρας (4/7), σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πυροσβεστική. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση (κυρίως χωράφια) στην Βρυσούλα στο Σχηματάρι, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να περιοριστεί σε πρώτη φάση με αποτέλεσμα το μέτωπο να εξαπλωθεί και οι φλόγες να κάψουν σπίτια, αυτοκίνητα και περιουσίες. 

Ads

Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η Πυροσβεστική παραμένει επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Στο Σχηματάρι πηγαίνει, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, δόθηκε από τον δήμο εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν το Δήλεσι, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 για να προειδοποιήσει τους κατοίκους για τη φωτιά. Όπως βλέπετε στα πλάνα του MEGA και του OPEN, οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια, με κάποια από αυτά να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ έχουν καεί αυτοκίνητα και αποθήκες.

Σύμφωνα με το OPEN, αρκετοί κάτοικοι καταγγέλλουν πως έσβησαν μόνοι τους την πυρκαγιά, καθώς έμειναν στα σπίτια τους και με τα λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες.