Μέλος της νεολαίας της Χρυσής Αυγής είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, όπως αναφέρει και το τοπικό μέσο, Voria.gr, ένας εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Γ. Μπουτάρη.

Ads

Μάλιστα, ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του δήλωσε την απόλυτη στήριξή του,  τονίζοντας παράλληλα πως θα είναι στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί.

Πάντως, η οικογένεια του κατηγορούμενου αρνείται κάθε συμμετοχή του στη νεολαία της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, ένας από τους δύο 20χρονους δράστες είναι μέλος συλλόγου Ταε Κβο Ντο, στην περιοχή της Νεάπολης ενώ ο ενήλικας, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να προπηλακίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί του διαμένει στην περιοχή του Κορδελιού. Τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε ριζική αναμόρφωση της σελίδας του στο fb προκειμένου να σβήσει προηγούμενες αναρτήσεις του οι οποίες πιθανόν θα τον έφερναν σε πολύ δυσχερή θέση.

Ads

Σήμερα οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν μετανιωμένοι ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, και υποστήριξαν ότι παρασύρθηκαν από το πλήθος ενώ ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ένοχους και τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.