Ένας ακόμη άνθρωπος, μέσα σε λίγες ώρες, ένας 67χρονος έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε τρεις. Πριν από λίγο είχε ανακοινωθεί και το δεύτερο θύμα, ένας 90χρονος που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας

Ads

Σύμφωνα με τις πληροορίες πρόκειται για 67χρονο στη Ζάκυνθο που είχε έρθει σε επαφή με άτομα από το γκρουπ που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, και τα οποία αφέθηκαν από τον ΕΟΔΥ να κυκλοφορούν χωρίς κάνενα μέτρο προφύλαξης, καθώς ο αρμόδιος οργανισμός δεν ενεργοποίησε τη διαδικασία ελέγχου επειδή δεν είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία. Ο 67χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου εδώ και τρεις ημέρες, ενώ το δείγμα του, εστάλη μόλις προχθές στο ΠΑΣΤΕΡ και οι απαντήσεις ελήφθησαν χθες Παρασκευή. Ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σχετικά με τον 90χρονο, ο θάνατος του οποίου ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ. Με συμπτώματα πνευμονίας, εισήχθη στην παθολογική κλινική, όπου και παρέμεινε μέχρι που οι γιατροί επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και του έγιναν εξετάσεις. Τότε διαπιστώθηκε πως είναι θετικό στο κοροναϊό και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σημειώνεται επίσης πως σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης και ο γιος του 90χρονου αλλά και η νύφη του, της οποίας ωστόσο η κατάσταση κρίνεται καλύτερη. Άλλο ένα περιστατικό που σχετίζεται με τον 90χρονο είναι ένας 78χρονος, κι αυτός από τη Δαμασκηνιά Βοΐου, που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας. Ύστερα από τη διάγνωση κοροναϊού στον 90χρονο, ο 78χρονος είπε στους γιατρούς πως είχε συναντηθεί μαζί του. Έτσι του έγιναν αμέσως εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως κι αυτός ότι είναι θετικός.

Ads