Την εξαίρεση του ζήτησε και ο τρίτος ανακριτής στην υπόθεση του Noor 1, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν κατά της διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «Δίκη στο Open», κάτι που πρακτικά σημαίνει και νέα καθυστέρηση στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Ads

Συγκεκριμένα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα, τον Μάρτιο του 2018, τη δικογραφία ανέλαβε η ανακρίτρια Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία λίγους μήνες αργότερα ζήτησε να μετατεθεί από τον Πειραιά στην Αθήνα. Τη διαδέχτηκε η ανακρίτρια Καλλιόπη – Ιωάννα Μάντακα, η οποία παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις Η.Π.Α.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Πειραιά Γιάννης Μαλλούχος ανέθεσε την επίμαχη υπόθεση στον ανακριτή Γιάννη Πετρόπουλο. Με τη σειρά του όμως ο κ. Πετρόπουλος κατέθεσε αίτημα αποχής διότι τυγχάνει υιός του πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου.

Στο αίτημά του ο ανακριτής αναφέρεται σε «κακεντρεχή σχόλια» που έγιναν για τον πατέρα του επειδή είναι Ολυμπιακός και διάφοροι παράγοντες και δημοσιογράφοι υποστήριζαν ότι την περίοδο της θητείας του ευνοούσε με τις αποφάσεις του τη συγκεκριμένη ομάδα. Επιπλέον, ο κ. Πετρόπουλος προβάλλει «λόγους ευπρέπειας» και «υπόνοια μεροληψίας» για να στηρίξει το αίτημα εξαίρεσής του, το οποίο θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά που θα συνεδριάσει υπό την προεδρία της Μαρίας Σκουλάξινου.

Ads

Πάντως, ήδη η εισαγγελέας Κατερίνα Μπαρτζάκλη εισηγείται την απόρριψη του αιτήματος Πετρόπουλου, με την αιτιολογία ότι ο πατέρας του είναι τρίτο πρόσωπο και ότι η δικογραφία δεν είναι ποδοσφαιρική.