Έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία ΕΡΤ. Στις επικρίσεις ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε πως στόχος του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία μιας αξιόπιστης ΕΡΤ «αντίβαρο στην προπαγάνδα και τις ντουντούκες των δανειστών».

Ads

Ωστόσο βουλευτές της αντιπολίτευσης παρουσίασαν μια τελείως διαφορετική εικόνα της μιντιακής πραγματικότητας. Ενδεικτικά ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν βγάζει τσιμουδιά για τους καναλάρχες» και πως «τα κανάλια λιβανίζουν την κυβέρνηση κάθε βράδυ στις 20:00». «Δεν λιβανίζουν εμάς», είπε για να εισπράξει το ειρωνικό χειροκρότημα από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ωφελήστε από την ανομία των καναλιών», πρόσθεσε και συνέχισε: «Κατακρημνίζονται τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις και θα χρειάζεστε τα κανάλια, ετοιμάζεται νέα γενιά αγανακτισμένων».  «Σε τρεις μήνες μέσα καταφέρατε να μην διαφέρετε σε τίποτα από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε κλείνοντας. Στην αρχή της ομιλίας του ο Χάρης Θεοχάρης είπε πως «θαυμάζει» τον Νίκο Παππά γιατί εν μέσω διαπραγμάτευσης «προλαβαίνει και να εισπράξει 2% από τα κανάλια και να φέρει το νομοσχέδιο της ΕΡΤ». «Προλαβαίνετε γιατί κάνετε τα μισά, θα πρέπει να πληρώσουν και τα κόμματα τα φέσια τους στα κανάλια», τόνισε.

Σε ανάλογο κλίμα και η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. Σε αναφορά του Νίκου Παππά πως κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ «θα το κόψουν οι δανειστές, λες και είναι οι ντουντούκες των δανειστών», η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Λέτε ότι είμαστε ΄΄ντουντούκες΄΄ και προσπαθείτε να μας ταυτίσετε με τους δανειστές και τους τροϊκανούς. Εμείς εκπροσωπούμε το λαό. Εσείς είστε η 5η Φάλαγγα και ντουντούκες των δανειστών, εσείς και τα non-paper σας».