Την ώρα που η κυβέρνηση και το επιτελείο της προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία του άρθρου, απαξιώνοντας ακόμη και τον δημοσιογράφο, με στελέχη της, όπως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος να χαρακτηρίζει τον Αλεξάντερ Κλαπ «εξωφυλαρούχα, παγκίτη, ακροαριστερό», η παγκόσμιας εμβέλειας εφημερίδα New York Times, επανέρχεται «χτυπώντας» το θέμα στο πρωτοσέλιδό της, αυτήν τη φορά με τίτλο «Το πρόγραμμα “Ελλάδα 2” είναι μια από τα ίδια».

Ads

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στους New York Times, με τον τίτλο «Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή στον καθένα» και φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

image

Μετά την πρώτη δημοσίευση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Κύριε Τσίπρα μην εκτίθεστε. Η άποψη ενός guest αρθρογράφου δεν απηχεί την άποψη μιας εφημερίδας. Ξέρουμε ότι προκειμένου να πλήξετε την Κυβέρνηση, εσείς και οι φίλοι σας, αδιαφορείτε για τη χώρα. Κατά σύμπτωση, ο δημοσιογράφος που κάνετε σήμερα «σημαία», είναι ο ίδιος που το Μάρτιο του 2020 κατήγγελλε διεθνώς την Ελλάδα επειδή υπερασπιζόταν τα σύνορά της».