Έντονο προβληματισμό προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι συχνές αρρυθμίες τις οποίες παρουσιάζει το κυβερνητικό σχήμα. Η χθεσινή κόντρα ανάμεσα στα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει τις οποιεσδήποτε παραφωνίες εν μέσω της υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας. Στο φόντο πάντα και το ενδεχόμενο αλλαγών μέσω ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Ads

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αυτά τα λένε κάποιοι τζιτζιφιόγκοι του υπουργείου Οικονομικών», δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι η τρόικα έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στο υπουργείο του αναφορικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέππας «φωτογράφισε» τον Ειδικό Γραμματέα για τις ΔΕΚΟ Γιώργο Κυριάκο, δίνοντας τον παλμό της αντιπαράθεσης με την οδό Νίκης.

Με τα περί τζιτζιφιόγκου να κάνουν το γύρο των ΜΜΕ, ακολούθησε η παρέμβαση του Μαξίμου η οποία οδήγησε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υποδομών να επικοινωνήσει με τους δημοσιογράφους για να διευκρινίσει ότι οι δηλώσεις Ρέππα έγιναν σε ιδιωτικό επίπεδο χωρίς να υπάρχει η πρόθεση για μεταφορά τους στη δημόσια συζήτηση.

To περιστατικό έφερε στην επιφάνεια τον εκνευρισμό ο οποίος επικρατεί -τουλάχιστον- ανάμεσα στα δύο υπουργεία, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για κωλυσιεργία στις μεταξύ τους υποθέσεις. Μία ημέρα πριν, προηγήθηκε το μήνυμα Παπανδρέου ότι θα προχωρήσει με εκείνους που θέλουν να ολοκληρωθούν οι αλλαγές, γεγονός που δεδομένου του υφιστάμενου κλίματος εντείνει τη συζήτηση για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, είτε στη σύνθεση, είτε σε επίπεδο ρόλων.

Ads