Είναι θέμα συνεννοήσεως αν το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ θα διοχετευθεί στις τράπεζες, σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη.

Ads

Μιλώντας στην εκπομπή Open Mind της Ελλης Στάη το στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τόνισε με τη σειρά του ότι «μπορεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, σε συνεννόηση με τις χρηματαγορές, σε συνεννόηση με το διεθνές περιβάλλον, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ, μπορεί να υπάρχει δυνατότητα αποδεσμεύσεως ποσών (από το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ) .. αυτό σας είπαμε».

Σε διευκρινιστική ερώτηση της Έλλης Στάη αν τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να διοχετευθούν στις τράπεζες για το θέμα των κόκκινων δανείων ο Μάκης Βορίδης απάντησε: «Θα δούμε πως θα χρησιμοποιηθεί, θα δούμε τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια, που θα πάει και πως θα χρησιμοποιηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος εξέφρασε αυτήν τη θέση ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ακολούθησε ο τομεάρχης οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και χθες το επανέλαβε και ο Μάκης Βορίδης. Την ίδια ώρα η ΝΔ και ο αρχηγός της επίσημα δεν το έχουν διαψεύσει. (Διαβάστε επίσης: Ο «κουμπαράς» των 37 δις και τα golden boys των τραπεζών)