Στους δρόμους κατέβηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, παρά τα 96 χρόνια του, προκειμένου να διαδηλώσει για να «μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη».

Ads

Το «παρών» στην αποψινή διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη» των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που στηρίζουν Ευρώπη με κάθε κόστος, έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Όταν η πατρίδα είναι σε κίνδυνο κανείς δεν επιτρέπεται να εφυσηχάζει», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη. «Η μεγάλη αυτή συγκέντρωση δεν είναι κομματική, δεν είναι διχαστική, είναι ενωτική και στέλνει προς διαφορες κατευθεύνσης ένα πολύ δυνατό μηνυμα: Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα μείνει Ευρώπη, αυτό είναι το θέλημα του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η νέα συγκέντρωση του κινήματος «Μένουμε Ευρώπη» έρχεται έπειτα από νέο κάλεσμα μέσω facebook. Την συγκέντρωση «προώθησαν» βέβαια και ΜΜΕ που έχουν υπηρετήσει το φιλομνημονιακό μπλοκ με τον ΣΚΑΪ, πχ να καλεί από το πρωί να μην ξεχάσουμε να συμμετάσχουμε στη διαδήλωση τόσο μέσω του τηλεοπτικού του προγράμματος, όσο και μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

Τη συγκέντρωση βέβαια διαφήμισαν και πολιτικά στελέχη, με μπροστάρη για άλλη μία φορά τον κοινοβουλευτικο εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, να παραπέμπει επίσης στη δημοσιέυση του ΣΚΑΪ για να καλέσει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter στη διαδήλωση.

Ads

Από τις 19:00 διαδηλωτές που υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη ακόμα και με μνημονιακά μέτρα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα όπου και παραμένουν. Παράλληλη συγκέντρωση πραγματοποήσαν και διαδηλωτές – μέλη της Κομμουνιστικής Επαναστατικής Δράσης (ΚΕΔ), με μικροεπισόδια να σημειώνονται μεταξύ των δύο ομάδων. τελικά με την επέμβαση των ΜΑΤ η κατάσταση αποσυμφορίστηκε. Νέα ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 21:30 όταν ομάδα έκαψε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπροστά από τη Βουλή, με την αστυνομία σύμφωνα με μαρτυρίες να προχωράει σε προσαγωγές.

Παρόντες στη συγκέντρωση και άλλοι «επιφανείς» όπως ο Μάκης Βορίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος.