Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον Γρηγόρη Αλέξανδρο Δημητριάδη – ανιψιό και σύμβουλο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη – και τη σχέση του με το σκάνδαλο της Energa – Hellas Power. Κι αυτό γιατί ο Δημητριάδης εκτός από τον Αριστείδη Φλώρο φαίνεται πώς έχει σχέσεις και με τον Βασίλη Μιλιώνη. 

Ads

Ο Βασίλης Μιλιώνης ήταν ο δεύτερος πρωταγωνιστής του τεράστιου σκανδάλου υπεξαίρεσης ύψους 256 εκατ. ευρώ των Energa – Hellas Power. Σύμφωνα με το Documento, ο  Αριστείδης Φλώρος κατέθεσε ότι ο Δημητριάδης ήταν εκείνος που του σύστησε τον Μηλιώνη, προκειμένου να συνεργαστούν. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε και ο Αριστείδης Φλώρος στην κατάθεσή του, ο Βασίλης Μηλιώνης είχε στενές σχέσεις με τον Γρηγόρη Αλέξανδρο Δημητριάδη αφού, όπως είπε: «Μου ζήτησε (σ.σ. ο Δημητριάδης) να επικοινωνήσω με τον Βασίλειο Μηλιώνη, με σκοπό τη διερεύνηση πιθανής μελλοντικής μας συνεργασίας στον χώρο της ενέργειας. Η επαφή αυτή έγινε το Μάιο του 2009, όταν εγώ δεν γνώριζα τον Βασίλειο Μηλιώνη και όπως πληροφορήθηκα από τον κ. Δημητριάδη υπάρχει στενή οικογενειακή σχέση μεταξύ των οικογενειών Μηλιώνη και Μητσοτάκη».

Σημειώνεται ότι σε άλλη κατάθεση ο Αριστείδης Φλώρος υποστηρίζει ότι η Κατερίνα Μητσοτάκη, αδελφή του προέδρου της ΝΔ και μητέρα του Γρηγόρη Αλέξανδρου Δημητριάδη, ήταν εκείνη που του τηλεφώνησε ώστε να προωθήσει τη συνεργασία με τον Βασίλη Μηλιώνη.

Ads

Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετίζεται με τη δημιουργία της off shore του Φλώρου μέσω της οποίας μετάφερε τα λεφτά στο εξωτερικό. Επιπλέον είχαν κοινή εταιρεία που δημιουργήθηκε την εποχή κατά την οποία εξελισσόταν το σκάνδαλο. 

Ο άνθρωπος που φαίνεται ως ιδιοκτήτης της off shore που μετέφερε δεκάδες εκατομμύρια στο εξωτερικό ήταν συνεργάτης του Αβέρωφ και διορισμένος από τη ΝΔ το 2007 σε κρατικό οργανισμό. Επίσης, σύμφωνα με το  Documento της Κυριακής συγγενικό πρόσωπο του Μηλιώνη σχετίζεται με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.