Δέκα λεπτά κράτησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ την Κυριακή το βράδυ το ρεπορτάζ για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν πρώτο θέμα, «κερδίζοντας» το ρεπορτάζ για τον ΟΣΕ και την τραγωδία των Τεμπών, πολύ περισσότερο για την καρατόμηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που αποχώρησε με αιχμές.

Ads

Το προηγούμενο βράδυ, η ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Π. Πολάκη είχε βρεθεί και πάλι στην κορυφή της επικαιρότητας και αναδείχθηκε ως μείζον πολιτικό γεγονός από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Οταν ο βουλευτής Χανίων, μέσα στη νύχτα, έκανε επιθετικές αναρτήσεις για τον Ν. Χατζηνικολάου και τον Αδ. Γεωργιάδη, έπεσε πολύ νερό στον αντιΣΥΡΙΖΑ μύλο και πυροδοτήθηκαν αναλύσεις επί αναλύσεων για τον πολακισμό και τη σχέση του Αλ. Τσίπρα μαζί του.

Με όρους κοινής λογικής, είναι αδιανόητο να προβάλλουν τα ΜΜΕ αυτό το θέμα ως το μεγαλύτερης σημασίας σε μια χώρα που συγκλονίζεται από τη σιδηροδρομική τραγωδία και όσα αποκαλύπτονται για τα κάθε είδους ελλείμματα του ΟΣΕ.

Ads

Φαίνεται, όμως, πως η πίεση του Μεγάρου Μαξίμου για έναν αντιπερισπασμό που θα στρέψει την αρνητική δημοσιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει. Η ευρηματικότητα για να συντηρηθεί το θέμα ψηλά περισσεύει. Γίνεται αναδρομή στο… διαδικτυακό παρελθόν του Π. Πολάκη με ανάσυρση των πιο προκλητικών αναρτήσεων που υπάρχουν στο ενεργητικό του, στα εσωκομματικά επεισόδια στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει, στη σχέση του με τον Αλ. Τσίπρα, σε ο,τιδήποτε μπορεί να φουντώσει την κουβέντα για το πολιτικό παρόν και μέλλον του βουλευτή Χανίων.

Στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις αυτής της εβδομάδας το θέμα θα κυριαρχήσει με τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με την ανοχή της Κουμουνδούρου στο ύφος Πολάκη.

Είναι προφανές ότι το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο βρήκε λάβαρο για να επανασυσπειρωθεί και αφορμή για να απομακρυνθεί, επικοινωνιακά, από την δύσβατη περιοχή των Τεμπών που τους φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αν όχι σε αδιέξοδο.

Ετσι κι αλλιώς, το θεσμικό-μετριοπαθές προφίλ του Αλ. Τσίπρα τους ενοχλούσε και τους προκαλούσε αμηχανία. Η επιστροφή του Π. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γι αυτούς μια κάποια λύση.