Μετά την «Ώρα του Διαβόλου» τώρα και η παράσταση «Εκκλησιάζοντες» μπήκε στο στόχαστρο εθνικιστικών και παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Ads

Πιστεύοντας ότι η παράσταση που ανεβαίνει στο θέατρο «Αυλαία» της ΧΑΝΘ θίγει τα θρησκευτικά τους πιστεύω, τα μέλη αυτών των οργανώσεων συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο ζητώντας τη μη πραγματοποίηση της παράστασης, όπως έπραξαν πριν δύο εβδομάδες έξω από το θέατρο Αριστοτέλειο επί τέσσερις ημέρες με την «Ώρα του Διαβόλου».

Μέλη εθνικιστικών και άλλων οργανώσεων συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο Αυλαία, κρατώντας σταυρούς και εικόνες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ορθοδοξίας.

«Δεν προσβάλλουμε κανένα θρησκευτικό συναίσθημα, δεν θίγουμε την ορθοδοξία και θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια μας επί σκηνής», αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι συντελεστές της παράστασης.

Ads

Παράλογη χαρακτήρισε την κατάσταση με τη διαμαρτυρία έξω από το θέατρο Αυλαία για την παράσταση «Εκκλησιάζοντες», η σκηνοθέτης και συγγραφέας του θεατρικού έργου Μαρία Λαφτσίδου.

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώσει για οτιδήποτε τον ενοχλεί, ωστόσο εγώ θεωρώ ότι αυτό που συμβαίνει δεν έχει λογική. Η παράσταση δεν προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα, είναι μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα και αποτελεί μια συρραφή από θρησκευτικά σκάνδαλα τα οποία έχουμε δει στις ειδήσεις», δήλωσε στη Voria.gr η Μαρία Λαφτσίδου.

Βέβαια η παράσταση «Εκκλησιάζοντες» δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο, καθώς τον περασμένο Απρίλιο άγνωστοι βανδάλισαν την πρόσοψη του θεάτρου Αυλαία στην οποία υπήρχε πινακίδα της παράστασης «Εκκλησιάζοντες».