Ολιγόλεπτη συνάντηση είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην οποία πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις μίλησαν και για… μπάσκετ.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, στη βάση του διεθνούς δικαίου και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού. Συγκεκριμένα, τόνισε την ανάγκη σεβασμού των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και του σεβασμού των θρησκευτικών δικαιωμάτων, αναδεικνύοντας στο πλαίσιο αυτό τον σημαντικό ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πλευρό της γειτονικής χώρας στην πορεία της προς την Ευρώπη, αναμένοντας, παράλληλα, από την Αλβανία να επιδεικνύει σταθερή βούληση στην ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Τέλος, συζητήθηκε η προοπτική διμερούς συνεργασίας με έμφαση στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, ενώ ο Έντι Ράμα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Αλβανία.

Κι αφού τα είπαν για τα πολιτικά ζητήματα, ο Ράμα μίλησε στον Αλέξη Τσίπρα και για την ενασχόλησή του στο παρελθόν με το μπάσκετ. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας του είπε πως έπαιζε στην Ντιναμό και στην Εθνική, αλλά δεν έπαιξε ποτέ με την Ελλάδα. «Ήρθε ο Άρης και ο Παναθηναϊκός αλλά έπαιξαν με την πρωταθλήτρια Αλβανίας. Είχε έρθει και είχε παίξει και ο Νίκος Γκάλης» είπε ο Έντι Ράμα.

Ads