Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, του Πάνου Καμμένου, και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, του Νίκου Νικολόπουλου, επισφράγισαν τη συμφωνία συνεργασίας τους με το σύνθημα «Ξεκινάμε τη νέα μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική συμμαχία».

Ads

Η συμφωνία «έκλεισε» σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Νικολόπουλος. Την Πέμπτη στις 13:00 οι επικεφαλής των δύο κομμάτων θα παρουσιάσουν το νέο σχήμα που διαμορφώνεται μετά τη συνεργασία τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Νίκος Νικολόπουλους θα αναλάβει τη διαδικασία περαιτέρω διεύρυνσης του σχήματος, με συναντήσεις και συνομιλίες με ανεξάρτητους βουλευτές και σχηματισμούς που βρίσκονται εκτός Βουλής.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για τη δημιουργία μιας «πατριωτικής αντιμνημονιακής συμμαχίας που θα σέβεται την αυτονομία όλων και θα εξυπηρετεί τον κοινό σκοπό». Όπως είπε αναφερόμενος στη συνεργασία θα δοθεί «από κοινού η μάχη στη Βουλή» και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια διεύρυνσης θα συνεχιστεί, καλώντας ανεξάρτητους βουλευτές που συμφωνούν στον στόχο ανατροπής του Μνημονίου, να συνεργαστούν με το νέο σχήμα. Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Γιάννη Δημαρά, επικεφαλής του Άρματος Πολιτών, λέγοντας πως συμφωνεί με την προσπάθεια διεύρυνσης και την στηρίζει.

Από την πλευρά του ο Νίκος Νικολόπουλος συνέδεσε την ημέρα ανακοίνωσης της συνεργασίας με τη χθεσινή νίκη της εθνικής Ελλάδος, λέγοντας ότι «είναι μια μεγάλη μέρα η σημερινή» και χαρακτήρισε «απαραίτητο το αντιμνημονιακό μέτωπο που θα ανατρέψει τη μνημονιακή παράγκα». Εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχία του εγχειρήματος και είπε ότι είναι «έτοιμος ο νέος κυβερνητικός σχηματισμός στον οποίο έχουν θέση και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» ενώ εκτίμησε ότι «μετά από λίγο καιρό θα γιορτάσουμε την απελευθέρωση της χώρας από τα μνημονιακά δεσμά».

Ads