Τους πρώτους νέους κάδους απορριμμάτων άρχισαν να τοποθετούν από νωρίς πρωί της Τρίτης τα αρμόδια συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ads

Συνολικά, 3.500 καινούριοι πλαστικοί κάδοι με «ονομετεπώνυμο» θα αντικαταστήσουν τους παλιούς και κατεστραμμένους που βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη.

Στους νέους κάδους θα αναγράφονται η διεύθυνση που είναι τοποθετημένοι και χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ογκωδών Αντικειμένων.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε “ονοματεπώνυμο” στους κάδους, γιατί δυστυχώς ορισμένοι συμπολίτες μας τους μετακινούν ανάλογα με το πώς τους εξυπηρετεί. Είτε γιατί δεν τους αρέσει να τους βλέπουν μπροστά στο σπίτι τους είτε γιατί θέλουν να παρκάρουν. Έτσι, γράφουμε επάνω στους κάδους συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε ακόμη κι αν μετακινούνται να γνωρίζουμε πού ακριβώς ανήκουν και να τους μεταφέρουμε και πάλι στο ίδιο σημείο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Ads