Διαδικτυακός «καβγάς» ξέσπασε μεταξύ του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη και του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή δηλώσεις του Πύρρου Δήμα ότι έφυγε στις ΗΠΑ «διωγμένος» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Στη μόνη Ομοσπονδία που κόψανε 55% ήταν αυτή της Άρσης Βαρών, με είδαν ως εχθρό λόγω του ότι, μάλλον ήμουν από άλλο κόμμα», είπε μεταξύ άλλων ο ολυμπιονίκης.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Ο Πύρρος Δήμας θα μείνει στις ΗΠΑ ως το 2028, επειδή “τον έδιωξε ο ΣΥΡΙΖΑ”! Βρήκε μια καλύτερη δουλειά η κάνει πολιτικές προβλέψεις 10ετίας;»

Ads

Στο σχόλιο απάντησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «ένας Ολυμπιονίκης κάνει μία σοβαρή καταγγελία για το πώς κόψατε τα χρήματα από μία Ομοσπονδία για πολιτικούς λόγους και εσύ κάνεις πλακίτσα;»

Στη συνέχεια ανταπάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας:

«Τα ολυμπιακά μετάλλια στην άρση βαρών σταμάτησαν εδώ κ πολλά χρόνια κ δυστυχώς συνδέθηκαν με ντόπινγκ. Διεθνής μάστιγα. Φτάνει η υποκρισία!»

Ο Πύρρος Δήμας, στη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Arena Fm 89.4, είχε δηλώσει:

«Είμαι σύμβουλος στην Άρση Βαρών των Ηνωμένων Πολιτειών βλέπω τους καλύτερους αθλητές στην Άρση Βαρών, τους έχω σε ένα καμπ και μαζί με τους προπονητές τους φυσικά, κάνουμε σεμινάρια μαζί τους, βγάζουμε προγράμματα προπόνησης, βελτίωση τεχνικής και συνεχίζουμε σιγά – σιγά μέσα από συνεχής επικοινωνία και το άθλημα αυτό το αναπτύσσουμε. Εδώ θα μείνω μέχρι το 2028. Προσπάθησα να το κάνω με την Ομοσπονδία, αφιλοκερδώς, χωρίς να πληρώνομαι, αλλά με το που βγήκε ένα κόμμα στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα κόψανε το 55% της Ελληνικής Ομοσπονδίας και όχι σε μένα, αλλά στη νέα γενιά των αθλητών».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έκαναν κακό στα νέα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες. Στη μόνη Ομοσπονδία που κόψανε 55% ήταν αυτή της Άρσης Βαρών, με είδαν ως εχθρό λόγω του ότι, μάλλον ήμουν από άλλο κόμμα. Ήταν σα να μου έλεγαν μάζεψέ τα και φύγε. Ο ΣΥΡΙΖΑ με έδιωξε ουσιαστικά από την Ελλάδα και οι λόγοι είναι πολιτικοί. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι και για να μην δημιουργώ πρόβλημα στο άθλημά μου και σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στην άρση βαρών, τα μάζεψα και έφυγα στην Αμερική. Γι αυτό το λόγο έφυγα, αλλά δεν ξεχνώ όσα πέρασα. Εδώ θα μείνω μέχρι το 2028 και θα έρθει σε λίγο καιρό και η οικογένειά μου, μόλις τελειώσει το σχολείο η κόρη μου. Η άρση βαρών και η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου, ενώ δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έζησα».