Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ της βουλευτού της ΝΔ Άννας Καραμανλή και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ.

Ads

Θέλοντας να αλλάξει τη συζήτηση από το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Άννα Καραμανλή επέλεξε να τοποθετηθεί για την τραγωδία της απώλειας των δύο πιλότων του Phantom.

«Θέλω να πω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον θάνατο των δύο πιλότων στις δύο οικογένειες. Πάλι καλά που κράτησε ενός λεπτού σιγή ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στο Περιστέρι. Το λέω γιατί προχθές, όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου παιδιού, ο κ. Τσίπρας χαμογελώντας και συνοδευόμενος από δύο κυρίες πήγε σε παράσταση στο Παλλάς. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η ελεεινή υποκρισία του κ. Τσίπρα. Αυτά ο ελληνικός λαός τα βλέπει, κρίνει και συγκρίνει», είπε η κυρία Καραμανλή, δείχνοντας στην κάμερα μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα στο Παλλάς όπου παρευρέθηκε συνοδεία της Πόπης Τσαπανίδου και της Ράνιας Σβίγκου.

«Αυτά είναι αθλιότητες, για όνομα του Θεού. Σας παρακαλώ» είπε με τη σειρά του ο κ. Βαρεμένος και λίγο μετά άρπαξε τη σχετική φωτογραφία από τα χέρια της κυρίας Καραμανλή και την τσαλάκωσε.

Ads

«Γιώργο, δεν κάνουμε τέτοια σε μια κυρία» αντέδρασε ο Δημήτρης Οικονόμου με τον Γιώργο Βαρεμένο να ανταπαντά «δεν μπορώ τις αθλιότητες». 

«Παίρνω πίσω τη χειρονομία» συνέχισε ο Γιώργος Βαρεμένος, υπογραμμίζοντας ότι «α δέχομαι όλα στο διάλογο εκτός από την αμφισβήτηση του πατριωτισμού του ΣΥΡΙΖΑ» και η Άννα Καραμανλή αποδέχθηκε τη «συγγνώμη» του.

Δείτε το βιντεο απο το 4:22 και μετά:

Σε έναν επικίνδυνο συμψηφισμό προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, παρομοιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την αντίδραση Βαρεμένου για την οποία ο βουλευτής ζήτησε συγγνώμη, με το χαστούκι του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για τον Γιώργο Βαρεμένο:

«Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερβεί κάθε όριο αθλιότητας. Ο κ. Βαρεμένος, σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ σε μια ακραία σεξιστική επίθεση, άσκησε σωματική βία κατά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Καραμανλή! Ο κ. Βαρεμένος άρπαξε χαρτί από τα χέρια της κ. Καραμανλή on air και το πέταξε, φωνάζοντας απειλητικά. Η πρωτόγνωρη επίθεση που θύμισε αντίστοιχες εικόνες με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό και το πολιτικό μας σύστημα και εντάσσεται στο τοξικό κλίμα που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας. Αναμένουμε και την ανακοίνωση καταδίκης του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης: Βαρεμένος για επεισόδιο με Καραμανλή: Μόνος ο Μητσοτάκης στον ρόλο του πατριδοκάπηλου

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη αντίδραση σε απαράδεκτη πρόκληση

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την αντίδραση του Γιώργου Βαρεμένου, χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη, ενώ απέδωσε τον ίδιο χαρακτηρισμό στα λεγόμενα της Άννας Καραμανλή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Η σημερινή ημέρα είναι βαριά φορτισμένη, καθώς αποχαιρετούμε τα παλικάρια μας, της Πολεμικής Αεροπορίας, που έφυγαν την ώρα του καθήκοντος.

Ο κ. Βαρεμένος αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο σε μια απαράδεκτη, όμως, πρόκληση. Και ζήτησε αμέσως συγνώμη γι’ αυτό.

Αναμένουμε πότε και η βουλευτής της ΝΔ, κα Καραμανλή, θα ζητήσει μια συγνώμη για την επιλογή της να αποκομίσει πολιτική υπεραξία, ακόμη και σε μια στιγμή εθνικού πένθους και βαθιάς θλίψης.

Σε μια στιγμή, δηλαδή, που όλους μας ενώνει, η κα Καραμανλή προτίμησε την πολιτική καπηλεία μιας τραγωδίας. Κρίμα!