Ένας 42χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα δύο γείτονες του, μητέρα και γιο, ηλικίας 67 και 42 ετών, στη Χρυσούπολη Καβάλας.

Ads

Αφορμή για το διπλό φονικό ήταν μία παρατήρηση.  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η μητέρα του θύματος 67 χρόνων, θύμα και η ίδια, βγήκε από το σπίτι της για να πετάξει τα σκουπίδια και ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον δράστη, αλλά και την μητέρα του, επειδή τους έκανε παρατήρηση για τη δυνατή μουσική που ακούγονταν από το σπίτι τους ή κατά άλλες πηγές για μια θέση στάθμευσης. 

Όταν επέστρεψε στο σπίτι είπε στον γιο της τι είχε συμβεί και τότε οι δυο τους πήγαν στο γειτονικό σπίτι για να ζητήσουν το λόγο. Ακολούθησε καυγάς, κατά τη διάρκεια του οποίου σύμφωνα με τον δράστη, η 67χρονη άρπαξε την μητέρα του από τα μαλλιά. Οι δύο γυναίκες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και πάνω στον καυγά ο 42χρονος δράστης άρπαξε την κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε μάνα και γιο, σκοτώνοντας και τους δύο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης πυροβόλησε μάλιστα και κατά δύο ακόμη γειτόνων, που βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει. Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του και πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου παραδόθηκε, ομολογώντας το διπλό έγκλημα. Ο 42χρονος συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες την διπλή ανθρωποκτονία και την οπλοχρησία και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία.

«Διαπληκτίστηκα με τον 42χρονο και άρχισε να έρχεται απειλητικά από το σπίτι του προς το δικό μου, έξω από το οποίο καθόμουν εγώ, η μητέρα μου και η σύντροφος μου. Όταν έφτασε μπροστά στον φράχτη, τον προειδοποίηση να μη μπει μέσα στην αυλή, όμω αυτός πέρασε και όρμηξε στην μητέρα μου. Τον ακολουθούσε η μητέρα του, η οποία μπήκε και αυτή. Αφού κατάφερα να τον πάρω από πάνω της, μπήκα θολωμένος στο σπίτι, άρπαξα το όπλο και τους πυροβόλησα», υποστήριξε ο δράστης στις αρχές.  Ανέφερε ακόμη ότι τα θύματα επιδίωκαν να φύγει η δική του οικογένεια από την γειτονιά, ενώ υποστηρίζει πως το κακό έγινε όταν τους είδε να επιτίθενται στην μητέρα του, χωρίς εκείνη να τους προκαλέσει και επιμένει ιδιαίτερα σε αυτόν τον ισχυρισμό του.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο άντρες, δράστης και θύμα, έρχονταν συχνά σε αντιπαράθεση με αφορμή το που πάρκαρε το φορτηγό του το θύμα. «Το θέμα είναι ότι το παιδί είχε πρόβλημα. Αν είχαν πάρει κάποια μέτρα θα το προλάβαιναν αυτό που έγινε», ανέφερε στον Alpha γείτονας του δράστη, ενώ και άλλοι γείτονες έκαναν λόγο για ψυχολογικά προβλήματα του δράστη.  «Πρόκειται για μια πολυετή διένεξη μεταξύ των δύο οικογενειών. Οι πληροφορίες μου από τον δράστη είναι ότι του επιτέθηκαν τα δύο θύματα, μαζί με τη σύζυγο του εκλιπόντος, στο σπίτι του και είχαμε αυτή την κατάληξη», ανέφερε ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Τικόπουλος.