Κατεπείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη βάφτισε το διαμοιρασμό 30 ρουσφετιών Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα.

Ads

Ο νόμος απαγορεύει στους Δήμους να συγκαλούν δημοτικά συμβούλια ένα μήνα πριν τις εκλογές, για τον ευνόητο λόγο ότι τότε ακριβώς είναι που ο Δήμαρχος θα προσπαθήσει να μοιράσει για λίγες ψήφους αναξιοκρατικά, ανήθικα, παράτυπα και όπως έχουμε δει σε πολλές περιπτώσεις παράνομα ρουσφέτια.

Τι γίνεται, όμως αν υπάρξει κάποιο έκτακτο και κατεπείγον γεγονός, όπως μία φυσική καταστροφή, ένας πόλεμος, ένας λιμός ή ένας σεισμός; Γι’ αυτήν την περίπτωση προκειμένου να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον ο νόμος Καλλικράτη στο άρθρο 65 παρ. 5 προβλέπει ότι «ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».
 
Όχι ένα αλλά τριάντα ένα τέτοια έκτακτα γεγονότα «εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» είδε ο στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ Δήμαρχος Καβάλας, που διεκδικεί τη δημαρχεία για τρίτη διαδοχική φορά, με αποτέλεσμα να καλέσει κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη Δευτέρα 5 Μαΐου προκειμένου να τα αντιμετωπίσει ώστε να προστατεύσει την πόλη και τους πολίτες της από την επικείμενη καταστροφή.

Ανάμεσα στα απρόβλεπτα και κατεπείγοντα γεγονότα βρίσκονται και αυτά της «Διαγραφής οφειλών», γενικώς και αορίστως, της «Επιστροφής Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων σε μισθωτές δημοτικών ακινήτων», της «Έγκρισης χορήγησης άδειας λειτουργίας επιχείρησης «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, εντός καφετέριας»  και άλλα συνολικά 31 ρουσφέτια που αφορούν σε απίστευτες πάσης φύσεως και προς όλες τις κατευθύνσεις εγκρίσεις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές και τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Για να διαπιστώσετε τι εξακολουθεί να ορίζεται ως κατεπείγον για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, κατά τον πρόεδρο του αποτελεί το στήριγμα της Ελλάδας που χωρίς αυτό θα καταστραφεί ο τόπος.

Ads