Η μητέρα της δολοφονημένης κοπέλας, Ελισάβετ Δημητριάδου στην Καβάλα, μιλώντας στον Alpha υποστήριξε πως ο σύντροφός της κόρης της αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και εκείνη τον συντηρούσε.

Ads

Συγκεκριμένα, είπε: «Πήγαινε στο μαντρί και τον βοηθούσε και εκείνος δεν της είχε δώσει ποτέ ένα μεροκάματο», είπε η μητέρα της, προσθέτοντας ότι «Η κόρη μου πλήρωνε και τον τάιζε».

Ο 56χρονος κτηνοτρόφος φέρεται να είχε μικρό εισόδημα και πολλά χρέη και η σύντροφός του τον βοηθούσε οικονομικά ενώ η μητέρα της έστελνε από τη Γερμανία 200 ευρώ κάθε μήνα.

Το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στο Mega, ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας, Μάρκος Αποστολίδης, επισήμανε πως τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ήρθε στον κόσμο το παιδί τους και έπρεπε να μεγαλώσει σε ένα σπίτι υπό άσχημες συνθήκες.

Ads

Επίσης, υπογράμμισε πως η άτυχη γυναίκα είχε προσφύγει στο γραφείο του προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της επιμέλειας του παιδιού, ενώ και ο 56χρονος διεκδικούσε τη συνεπιμέλεια. Η 31 ετών γυναίκα είχε νοικιάσει σπίτι στο χωριό και είχε τονίσει αρκετές φορές πως δεν επιθυμούσε να γυρίσει πίσω στη Γερμανία.

«Ήταν βίαιος λεκτικά, δεν υπήρξε ποτέ σωματική κακοποίηση. Απλά ήταν εξαιρετικά κακότροπος» είπε ο κ. Αποστολίδης.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η 31χρονη γυναίκα σκόπευε να δώσει 15.000 ευρώ προκειμένου ο 56χρονος να αγοράσει κι άλλα ζώα.

Οι συγχωριανοί του δράστη κάνουν λόγο για έναν εντελώς αντικοινωνικό άνθρωπο και όπως είπε ο δικηγόρος του θύματος, όταν η 31 ετών γυναίκα γέννησε δεν πήγε στο νοσοκομείο να τη δει, ενώ η μεταφορά της έγινε από φιλικό πρόσωπο.

Καβάλα: Σκότωσε πρώτα το παιδί για να την τιμωρήσει, λέει ο ιατροδικαστής

O ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης είπε στον ΑΝΤ1 πως «Είναι δεύτερο περιστατικό μέσα σε 40 χρόνια καριέρας», θέλοντας να τονίσει την αγριότητα και τη σπανιότητα του εγκλήματος.

Όπως εξήγησε, ο δράστης πυροβόλησε πισώπλατα το παιδί και από πάνω προς τα κάτω, με σκάγια για πουλιά, θεωρώντας ότι θα φτάσουν, για ένα τόσο μικρό παιδί.

«Για τη σύζυγο χρησιμοποίησε σκάγια για αγριογούρουνο», είπε, κρίνοντας ότι, «σκότωσε πρώτα το μωράκι για να πληγώσει τη γυναίκα, για να την τιμωρήσει».

«Ήταν όλο προσχεδιασμένο», εκτίμησε ο Ν.Κιφνίδης, εξηγώντας ότι, όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστο χρόνο, πέρασαν μόνο τα δευτερόλεπτα για την αλλαγή του όπλου.

Από τη μεριά του, για μια «φθίνουσα» σχέση κάνει λόγο ο δικηγόρος της 31χρονης γυναίκας, θύματος του άγριου φονικού. Όπως επισημαίνει ο Μάρκος Αποστολίδης μιλώντας στο MEGA, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ήρθε στον κόσμο το παιδί τους και έπρεπε να μεγαλώσει σε ένα σπίτι υπό άσχημες συνθήκες.