«Ακούγοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό άκουσα 76 “ΘΑ”, όταν έχουμε προγραμματικές δηλώσεις με τα ΘΑ δεν μπορείς να συναινέσεις», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και συνέχισε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως ακόμα περιμένει 20 βουλευτές της ΝΔ για την περιβόητη μήνυση στον Νίκο Κοτζιά.

Ads

Υπογράμμισε πως «δε λέω να πάμε στο δικαστήριο τον άνθρωπο ούτε ότι είναι προδότης αλλά να συζητήσουμε τελικά τι έγινε» και κατηγόρησε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. «Ελέχθη από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι ουδέποτε είπε η ΝΔ ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία. Ψέμα».

«Για εμάς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πεθαίνει η Ελλάδα και πεθαίνουν οι Έλληνες. Δεν γεννάμε. Δεν γεννιούνται Έλληνες. Δεν στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρότεινε να αντιγράψει η Ελλάδα ευρωπαϊκά μοντέλα.

«Η Ουγγαρία είναι ένα παράδειγμα. Από πέρσι έκανε το εξής: γυναίκα κάτω από 40 ετών που παντρεύεται παίρνει άτοκο δάνειο 31.000 ευρώ, το 1/3 διαγράφεται στο δεύτερο παιδί, στο τρίτο παιδί απαλλάσσεται εντελώς και γυναίκες με τέσσερα ή και περισσότερα παιδιά απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ads

Αναφερόμενος στο προσφυγικό διερωτήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά. «Γιατί να φύγει ένας Αφγανός όταν παίρνει επιδόματα; Αν κόψουμε τα επιδόματα δεν θα έρθει. Αυτό σημαίνει προτροπή και πρόληψη» είπε και πρότεινε παράλληλα την κατάργηση των ΜΚΟ.

Τέλος, αναφέρθηκε ξανά στην πρότασή του για θανατική ποινή.