Ένα ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο αποτελεί μέρος της δικογραφίας, έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία που καταρρίπτουν τις ισχυρισμούς των χρυσαυγιτών πως ο Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και ήταν παντελώς άγνωστος στην ηγεσία της νεοναζιστικής οργάνωσης. Σε ένα δεύτερο ηχητικό αναφέρεται πως τα μέλη της τοπικής της Νίκαιας «τα παίρνουν από παντού, παπούπεδες περιπτεράδες πακιστανούς».

Ads

Στο εν λόγω ηχητικό, που έχει στην κατοχή του το «Βήμα της Κυριακής», ακούγεται ο προφυλακισμένος Νίκος Αποστόλου, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, να μιλάει με πρόσωπο της εμπιστοσύνης του και να του λέει πως «εγώ τον έβαλα τον Ρουπακιά στις ομάδες ασφαλείας». Αποδεικνύεται πως όχι μόνο ο Ρουπακιάς ήταν οργανωμένος αλλά ήταν και μέλος των ομάδων ασφαλείας.

Σε άλλη συνομιλία ο Αποστόλου αναφέρει πως οι νικαιώτες (σημ: εννοεί τα μέλη του πυρήνα της Νίκαιας) «τα παίρνανε από παντού, από παππούδες, περιπτεράδες, Πακιστανούς». Υπενθυμίζεται πως ο Αποστόλου κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και για επίθεση μαζί με άλλους χρυσαυγίτες σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά. 

* Φωτογραφία αρχείου