Στο αρχείο έβαλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Ζουγρή -με έγκριση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών- την μήνυση που κατέθεση ο αντισεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής εναντίον του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη.

Ads

Όλα ξεκίνησαν μετά το πόρισμα για την υπόθεση Novartis, που συνέταξε ο αντεισαγγελέας κ.Σοφουλάκης ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση στο κομμάτι των δικονομικών ερευνών. Συγκεκριμένα, ο τελευταίος είχε διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παρατυπίες κατά την ενάσκηση των καθηκόντων των εισαγγελέων Διαφθοράς, σε σχέση με την Novartis, συνεπικουρούμενος από τον έτερο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή.

Στο πόρισμά του, ο Σοφουλάκης καταλόγιζε  στον κ. Αγγελή -που ήταν και ο βασικός κατήγορος στην υπόθεση- ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος. Ανέφερε μάλιστα ότι οι ενέργειες του κ. Αγγελή εξυπηρετούσαν πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των τότε επικείμενων βουλευτικών εκλογών προς ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών.

28 αντιφάσεις

Ο κ. Σοφουλάκης είχε διαπιστώσει 28 σημαντικές αντιφάσεις του Ιωάννη Αγγελή στις καταθέσεις του στην προανακριτική, ακόµη και κατά τη διάρκεια της ίδιας µέρας, σωρεία ανακολουθιών και αυτοαναιρέσεων ως εποπτεύοντα την Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, «ελαφρότητες και αναξιοπιστία» αλλά και «εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιµοτήτων ενόψει επερχόµενων βουλευτικών εκλογών».

Ads

Στη συνέχεια ο κ. Αγγελής στράφηκε εναντίον του Σοφουλάκη καταλογίζοντας του δόλο, συρραφές και αλλοιώσεις στοιχείων, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς ∆ιαφθοράς και να «βγάλει ψεύτες» όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας.  Ως εκ τούτου υπέβαλε μηνητήρια αναφορά εναντίον του κ. Σοφουλάκη.

Ωστόσο, η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη ο κ. Σοφουλάκης, από όσες του καταλογίζει ο κ. Αγγελής και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.