Πού βρέθηκε χθες ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος; Μήπως σε ένα από τα δεκάδες νοσοκομεία μας που δοκιμάζονται καθώς τα έχει αφήσει  ανοχύρωτα η κυβέρνηση; Πήγε μήπως να συμπαρασταθεί σε γιατρούς και νοσοκομειακό προσωπικό που εκπέμπουν sos ζητώντας προσλήψεις και ΜΕΘ;

Ads

Βρέθηκε μήπως με τους επαγγελματίες της εστίασης που είναι σε απόγνωση ή μήπως έκανε συνάντηση με καλλιτέχνες πολλοί από τους οποίους δέχονται συσσίτιο εξαιτίας της μη αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης των αιτημάτων τους για στήριξη;

Όχι. Ο Κ. Μπογδάνος χθες, έβγαλε το βουλευτικό κοστούμι, έβαλε φούτερ με κουκούλα και έπιασε ψιλή κουβεντούλα με  άνδρες των ΜΑΤ έξω από το Πολυτεχνείο, κατά την ώρα της  επιχείρησης εκκένωσής του. Είναι μια κίνηση που του επιβάλλει το βουλευτικό του αξίωμα; Όχι. Είναι όμως μια συμβολική κίνηση που περιγράφει ανάγλυφα ποια είναι η επιτομή της εργαλειοποίησης της πανδημίας από στελέχη της κυβέρνησης. 

Εξάλλου, η κυβέρνηση απογυμνωμένη, μετά την πλήρη αποτυχία της να διαχειριστεί την πανδημία, έμεινε με μόνο όπλο της… ένα γκλομπ οπότε μερικοί προτιμούν να ποζάρουν δίπλα σε αυτό, ερεθίζοντας τα ένστικτα όσων πολιτών μπορούν ακόμα να αρκεστούν στο δόγμα «νόμος και τάξη».

Ads

Διαφήμισε μάλιστα στο twitter την επίσκεψή του αυτή γράφοντας: «Φέτος στο κέντρο της Αθήνας θα προστατευθούν η τάξη, η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αλλά πρωτίστως η δημόσια υγεία και η ανθρώπινη ζωή. Καμία παραχώρηση σε επίδοξους δολοφόνους με αριστερές ιδεοληψίες. Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και η πρωτεύουσά της κοινοβουλευτική εκπροσώπηση»

Διαβάστε επίσης:

«Μόνη έγνοια των βουλευτών της ΝΔ να φωτογραφηθούν με τα ΜΑΤ» ήταν το σχόλιο της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνιας Καραγιάννη, που σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για αντιπερισπασμό από το χάος που έχει δημιουργήσει στο ΕΣΥ, σε προβοκάτσια στην επέτειο του Πολυτεχνείου».

Αλλά και το πάρτι στο twitter δεν άργησε να ξεσπάσει. Οι περισσότεροι χρήστες μάλιστα δεν απέφυγαν να κάνουν τη σύνδεση με την ανιστόρητη  δήλωση του πρωθυπουργού, που υποστήριξε πως συμμετείχαν και δεξιοί στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παραθέτουμε κάποια χαρακτηριστικά σχόλια: