«Πιστή» στο «ραντεβού» της, την ίδια πάνω – κάτω ώρα, τις τελευταίες μέρες, η σφοδρή μπόρα «χτυπά» την Αττική. Αυτή τη φορά έφτασε από τα προάστια σε όλη την Αθήνα, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο, εκτός από τα Νότια Προάστια και τον Πειραιά, όπου, είτε δεν έβρεξε, είτε η ένταση ήταν σαφώς μικρότερη.

Ads

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων, με τουλάχιστον 10 από αυτές τις κλήσεις να αφορούν απεγκλωβισμούς οδηγών ή ενοίκων σε υπόγειες κατοικίες. Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι.

Ιδιαίτερα χτυπήθηκαν το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι, η Νέα Φιλαδέλφεια, η Νέα Ιωνία, αλλά και το Μαρκόπουλο και τα Σπάτα. Μάλιστα, στο Γαλάτσι η Πυροσβεστική κλήθηκε να εξασφαλίσει την έξοδο παιδιών από παιδότοπο λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Προβλήματα αντιμετώπισε ακόμη και το μετρό. Έκλεισε ο σταθμός «Πανόρμου» λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς όμως να κάνουν στάση. Νωρίτερα πρόβλημα για περίπου 15 λεπτά υπήρχε και στον σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο» καθώς δεν υπήρχε φωτισμός λόγω διακοπών ρεύματος. Επίσης πλημμύρισε και το προαύλιο του νοσοκομείου Σωτηρία. 

Ads

Αργά το απόγευμα αποκαταστάθηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Μεσογείων, η οποία είχε κλείσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη.

Χαρακτηριστικές για το τι ακριβώς συμβαίνει στην πρωτεύουσα με μια καλοκαιρινή μπόρα, είναι τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από άφωνους πολίτες.

Με μήνυμά της στο Twitter, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει:

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών».