Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας από την τραγική είδηση ότι τρεις γυναίκες εργαζόμενες σε κουζίνα ταβέρνας έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου, ανήμερα της τοπικής εορτής της Καλαμάτας.

Ads

Η έκρηξη έγινε σε εστιατόριο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Σανταρόζα και Ηρώων. Αμέσως μετά την έκρηξη έφθασαν στο σημείο οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα, ασθενοφόρα και περιπολικά της Αστυνομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, νεκρές είναι δύο εργαζόμενες, ηλικίας 53 και 46 χρόνων αντίστοιχα, καθώς και η 53χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη.

Επίσης, από την έκρηξη της φιάλης του υγραερίου τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ηλικίας 53 χρόνων και μία εργαζόμενη, ηλικίας 27 χρόνων.

Ads

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περί τις 21:00 στην κουζίνα του εστιατορίου, την ώρα που προσπαθούσαν να αλλάξουν τη φιάλη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στη σάλα, ενώ η γυναίκα του Ελένη ήταν μαζί με τις δυο μαγείρισσες στην κουζίνα.

Η έκρηξη και το ωστικό κύμα ήταν τεράστια.

«Ήταν τόσο ισχυρή η έκρηξη που ακούστηκε σε όλη την παραλία», λένε οι αυτόπτες μάρτυρες.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης της ταβέρνας κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει τη σύζυγό του και τα μέλη του προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μόλις είδε τις φλόγες, προσπάθησε, χρησιμοποιώντας μία βαριοπούλα, να γκρεμίσει τον τοίχο της ταβέρνας ώστε να μπορέσουν οι τρεις γυναίκες να βγουν έξω. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Τη στιγμή της έκρηξης, σύμφωνα με το tharrosnews, εντός της ταβέρνας βρίσκονταν 15 πελάτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν καθώς έπεσε η εξωτερική πόρτα. Χρειάστηκε η συμβολή των περιοίκων για να απεγκλωβιστούν, καθώς και των ανδρών της πυροσβεστικής που έφθασαν στο σημείο λίγο μετά. Κανείς από τους πελάτες δεν τραυματίστηκε.

Έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.