Μπορεί οι 90 Έλληνες από το Ισραήλ, να επαναπατρίστηκαν, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το tvxs.gr, στην Ιερουσαλήμ παραμένουν εγκλωβισμένοι 10 Έλληνες εκπαιδευτικοί, με 13 μαθητές, που θέλουν να φύγουν, αλλά δεν μπορούν.

Ads

Επιβεβαιωμένες πηγές του tvxs αναφέρουν, ότι, το εκπαιδευτικό προσωπικό της Πατριαρχικής Σχολής των Ιεροσολύμων, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί παρά το ότι όλα τα σχολεία της πόλης – εβραϊκά και αραβικά – είναι κλειστά λόγω του πολέμου, θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση μέχρι να μπορέσουν να συνεχίσουν πάλι από την Σχολή, αν και όταν αυτό καταστεί ασφαλές.

Το ίδιο θέλουν και οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στη Σχολή.

Όμως, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δεν βρίσκουν ανταπόκριση στο αίτημά τους από την διεύθυνση της Σχολής, με τον φόβο τους να μεγαλώνει κάθε μέρα, όσο η κατάσταση κλιμακώνεται.

Ads

Να σημειωθεί ότι ουσιαστικά, σύμφωνα με την περιγραφή από τις ίδιες πηγές, η Ιερουσαλήμ είναι μια νεκρή πόλη και εκτός από τα σχολεία, υπολειτουργεί και η αγορά, τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά και η καθημερινότητά έχει διαρραγεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον επαναπατρισμό αισίως των 90 Ελλήνων, μεταξύ τους πολλών προσκυνητών, καταγγελίες που έφτασαν και στο tvxs.gr ανέδυαν μία εικόνα χάους.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνιζαν στο TVXS ότι το Γενικό Προξενείο μόλις δεχτεί σχετικό αίτημα είναι έτοιμο να κάνει τον επαναπατρισμό των εγκλωβισμένων στην Πατριαρχική Σχολή των Ιεροσολύμων, ωστόσο ακόμα δεν έχει υπάρξει κάτι σχετικό ούτε από την Σχολή, ούτε από τους γονείς των μαθητών.