Χιλιάδες Ισραηλινοί πολίτες, ανάμεσά τους πολλοί που κρατούνται στη Γάζα, διαδήλωσαν για πολλοστή φορά την Τρίτη στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ads

Κατηγορώντας τον ευθέως για την πολιτική που “γέννησε” την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου του 2023 αλλά και την κρίση που προέκυψε μετά, δηλώνουν πως είναι «υπεύθυνος για την 7η Οκτωβρίου με κάθε δυνατό τρόπο, είστε ένα εμπόδιο για μια συμφωνία για τους ομήρους, δεν μας αφήνετε επιλογή, πρέπει να κάνετε στην άκρη. Και θα συνεχίσουμε να σας καταδιώκουμε, και δεν θα ησυχάζετε ούτε μέρα, ούτε νύχτα, όσο ο γιος μου ο Ματάν δεν έχει ούτε μέρα, ούτε νύχτα», είπε η Εϊνάβ Ζανγκάουερ, της οποίας ο γιος, ο Ματάν, κρατείται όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας.

Η μητέρα απευθυνόταν μέσω μικροφώνου στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από την Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ.

Μας αποκαλείτε «προδότες, όταν εσείς είστε ο προδότης, ο προδότης του λαού σας, των ψηφοφόρων σας, του κράτους του Ισραήλ», είπε οργισμένη η Ζανγκάουερ.

Ads